Nisporeni Societate

Pe timp de carantină, au sărit în ajutorul bătrânilor, care nu pot ieşi din case. Autorităţile din Nisporeni cu sprijinul agenţilor economici le-au dăruit produse alimentare

Cu greu fac faţă carantinei, mai ales că sunt bătrâni şi neajutoraţi. Zeci de vârstnici,  oameni nevoiaşi, dar  şi persoane cu nevoi speciale sunt ajutaţi în această perioadă de cumpănă. Primăria oraşului Nisporeni cu sprijinul agenţilor economici le este aproape şi le-a întins o mână de ajutor. În aceste zile, bătrânii solitari şi persoanele aflate în dificultate primesc acasă strictul necesar: pâine, produse alimentare, dar şi cuvinte calde.

“ – V-au trimis câteva produse alimentare în perioada asta grea în care ne aflăm. Vrem să vă urăm multă sănătate  şi să vă bucuraţi de puţinul care este.

  • Multă sănătate de la noi. O viaţă frumoasă!”

Mulți bătrâni din  oraşul Nisporeni stau în această perioadă  închiși în casă. Unii dintre ei chiar îşi pun lacătul la poartă, fiindu-le teamă. Alţii aşteaptă nerăbdători ca măcar cineva să le păşească pragul şi să mai schimbe o vorbă, pentru a uita de singurătate. Suferă de sărăcie, de bătrânețe, de neputință.Totuşi, în contextul pandemiei de coronavirus care ne pune la grea încercare, aceştia nu au fost uitaţi de autorităţile locale, care împreună cu agenţii economici merg pe la casele celor neajutoraţi şi le duc  pungi pline cu produse alimentare.

 “Asta e din partea agenţilor economici şi a Primăriei. Iată şi două pâini. Ştim că e puţin, dar încercăm să ne implicăm şi aşa.”

Autorităţile din Nisporeni susţin că în această perioadă când sunt impuse restricţii şi oamenii nu pot ieşi din case, asemenea acţiuni caritabile sunt necesare sub orice formă.

 IGOR SIMION, VICEPRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI:  “Această acţiune de caritate am început-o cu câteva zile în urmă, la iniţiativa Primăriei şi a câtorva agenţi economici, adică persoane cu suflet mare şi am venit în ajutorul persoanelor în etate şi a persoanelor care trăiesc mult mai greu ca noi. Am venit să le acordăm un ajutor, produse alimentare în această perioadă grea în care ne aflăm noi. Să ştiţi cu nu ne oprim aici. Mergem mai departe şi venim cu un îndemn şi la alţi agenţi economici să vină cu iniţiativa şi să ajutăm persoanele în etate şi persoanele care nu se pot deplasa.”

Anisia Fărâmă, în vârstă de 89 de ani a crescut 8 copii, dintre care doi i-au decedat. Bătrâna trăieşte singură şi nici până la magazin nu se poate deplasa, întrucât picioarele o dor. Ea spune că produsele primite  i-au încălzit inima.

ANISIA FĂRÂMĂ, LOCUITOARE A ORAŞULUI NISPORENI:  “E greu. Ginere am, dar trăieşte în partea aceea. El îmi aduce. Uneori vine în fiecare zi, dar acum nu prea vine, pentru că e bolnav şi el. Bodaproste, bodaproste. “

Bătrânii au întâmpinat oaspeţii cu mult drag şi căldură. Unii dintre ei chiar aveau chef de vorbă mai ales că nu au mai comunicat cu cineva de zile întregi.

 “Sunt mai multe la mine, sunt boli vechi, cu vârsta s-au agravat.  Iată puţinele mele produse alimentare, pe care le păstrez la rece, aici.”

Bătrânii şi cei aflaţi în dificultate, cu o atitudine blândă au apreciat gestul caritabil.

“Bodaproste pentru toate. Vă mulţumesc la toţi! Multă sănătate! Şi numai bine!”

“Este foarte bienevenit acest fapt, e omeneşte, e cu bun simţ omenesc. Nu sunt rupt de realitate. Mă strădui şi eu la maximum, cu starea mea trupească să rezist, ca să spun aşa, să supravieţuiesc.  O dată în săptămână merg după cumpărături, în rest practic…De fapt, la apă când îmi trebuie, mă duc desigur, încetişor, cum merg  eu. Duc cont, nu comunic, deci nu vine nimeni la mine, nu mă duc, că nici starea sănătăţii, la general.”

“Sunt binevenite. Mulţumesc frumos. Eu le mulţumesc foarte frumos, pentru că pensia e mică, nu prea îmi ajunge şi dacă vin ajutoarele astea, e foarte normal aşa.”

De la lansarea acestei iniţiative de binefacere, în jur de 35 de bătrâni şi oameni neputincioşi au fost ajutaţi. Acţiunea de caritate va continua şi în următoarele zile.

 

 

 

Related posts

Igor Boțan: Subiecții cu drept de sesizare a CC nu trebuie împiedicați să facă acest lucru

Albasat

Jaful bancar explicat în patru etape de procurorul general Alexandr Stoianoglo

Albasat

Освобождение от налогов и сборов на заработную плату, выплачиваемую работникам при технической безработице

Albasat

Leave a Comment