ALBASAT
Societate

Percheziții într-un caz de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților

Oamenii legii au descins cu percheziții în această dimineață pe mai multe adrese din capitală, inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului municipal Chișinău.

Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, a declarat că acțiunile de urmărire penală sunt într-un caz de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților. „Suntem pe mai multe adrese din capitală, inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului municipal Chișinău. Vom reveni cu detalii după finalizarea operațiunii”, a precizat responsabila.

În context, primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție în care afirmă că, colegii lui „sunt persecutați și hărțuiți”. „Mascații au venit astăzi la șeful de Direcție sănătate, Boris Gîlca și la alți angajați, deoarece tot astăzi, Primăria Chișinău organizează cel mai mare Forum Social și nu le este pe plac celor de la guvernare, deoarece vin mulți oaspeți din afara țării”, susține edilul.

Primarul menționează că a pledat mereu pentru faptul ca persoanele să fie chemate să se prezinte pentru a spune ce cunosc, fără „show-uri la ordin”.  „Inspecția financiară făcută recent la Patria LukOil nu a constatat încălcări și a venit doar cu recomandări, deoarece există registrul electronic fiind verificat și acest lucru și sunt camere de luat vederi care se monitorizează”, mai spune Ion Ceban.

În sediul Patria LukOil funcționează Centrul pentru ajutorarea refugiaților ucraineni.

Related posts

Camioanele cu ajutorul umanitar oferit de România au ajuns în Moldova

Albasat

Cursul valutar oficial la 10.03.2021

Albasat

Spania ridică starea de alertă și deschide granița cu Franța și aeroporturile. Ce obligații vor avea europenii care intră în țară

Albasat

Leave a Comment