Portal de știri
Societate

Percheziții la sediul PSRM. Formațiunea califică acțiunile ca fiind un nou atac

Oamenii legii au deschis cu percheziții vineri la sediul central al Partidului Socialiștilor din capitală. Acțiunile au loc în cadrul cauzei penale intentate în legătură cu pretinsa finanțare ilegală a formațiunii. Socialiștii au declarat că este vorba despre un nou atac regizat de „regimul PAS”, transmite IPN.

Deputatul Grigore Novac a declarat într-o conferință de presă că fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor urma să se prezinte la ședința Parlamentului cu participarea președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, însă, acest lucru nu a fost posibil din cauza perchezițiilor. În opinia sa, acțiunile vin și în contextul în care BCS a anunțat că va înainta moțiune simplă în privința ministrului justiției.

„Este îngrijorător faptul că această acțiune de răfuială cu oponenții, are loc în același timp cu vizita președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, în țara noastră. În timp ce înaltul oficial european vorbește la Președinție, despre valorile democratice și despre libertățile umane, regimul protejat de Bruxelles, face apel la acțiuni violente de amenințare și presiune asupra opoziției. Totodată, considerăm că spectacolul cu procurori de la sediul PSRM, a fost pus în scenă pentru a mai atenua impactul dezvăluirilor privind implicarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco în fărădelegi și abuz de putere”, precizează PSRM.

Socialiștii consideră că guvernanții comit un atac direct împotriva statului de drept și împotriva democrației. „Condamnăm ferm orice formă de persecutare a opoziției, toate dosarele penale fiind motivate exclusiv politic. Facem apel la Delegația Uniunii Europene la Chișinău, dar și la toate misiunile diplomatice acreditate în țara noastră, să nu devină complici ai dictaturii impuse de PAS”, se arată într-un comunicat de presă.

Și la începutul lunii iunie, procurorii au efectuat percheziții în dosarul finanțării ilegale a PSRM. În cauza respectivă, în calitate de învinuiți figurează, inclusiv fostul șef de stat, Igor Dodon, dar și fost prim-ministră, Zinaida Grecreanîi.

Related posts

Franţa a vaccinat deja un milion de persoane şi vrea să-şi vaccineze întreaga populaţie până în august

Albasat

Moldova răspunde la criza Covid-19. Un „Lăstărel” de speranță pentru părinții copiilor cu dificultăți în dezvoltare din Criuleni

Albasat

COVID-19 nu a dispărut! Autoritățile din Nisporeni își intensifică eforturile în lupta cu pandemia

Albasat

Leave a Comment