ALBASAT
Nisporeni Societate

Personalul medical din Nisporeni participă la campania de donare voluntară de sânge

Deja a devenit o tradiție ca anual, în luna martie, să fie organizată campania de donare voluntară de sânge cu genericul „O primăvară de vis plină de dăruire de viață!” Și în acest an personalul medical care activează în cadrul IMSP Spitalul Raional Nisporeni și IMSP Centrul de Sănătate Nisporeni vor participa activ la acest eveniment important.

Campania de donare a sângelui are ca scop creșterea gradului de conștientizare a populației asupra necesității donării voluntare de sânge pentru salvarea a mii de vieți. Zilele de donare se vor desfășura la data de 6 martie 2023 și 15 martie 2023, la secția Transfuzia sângelui. Secția de transfuzie a sângelui are o activitate prodigioasă, efectuând aproximativ 1300 donări anual.

Campania de donare voluntară de sânge și componente sanguine a fost lansată pe 1 martie de Ministerul Sănătății și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui (CNTS). Personalul medical din Republica Moldova va dona sânge pe tot parcursul lunii martie. Persoana poate dona 450 de mililitri de sânge, de patru-cinci ori pe an, la un interval de minimum două luni între donări. Sângele se recoltează de la persoane sănătoase, care au de la 18 la 60 de ani, iar procedura durează aproximativ zece minute.

Related posts

Ion Sula, despre rezultatele Summitului CPE: Avem deschidere din partea UE, dar și foarte mult de lucru pe intern

AlbasatTV, Nisporeni

Ramura turismului este într-un proces de recuperare rapidă, Veaceslav Ioniță

Albasat

O minoră a murit, iar alte 5 persoane au fost rănite în urma unui accident la Comrat

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment