ALBASAT
Societate

Personalul medical va fi transportat la muncă cu microbuzele Armatei Naționale

Personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost transportați, în această dimineață, la locul de muncă cu microbuzele Armatei Naționale. Potrivit unui comunicat de presă al Armatei Naționale, aceasta va interveni cu unități de tehnică și efectiv pentru a sprijini autoritățile în lupta cu noul virus COVID-19, transmite IPN.

Potrivit ministrului apărării, Alexandru Pînzari, decizia de a oferi unitățile de transport ale armatei în acest scop a fost luată la solicitarea conducerii Guvernului Republicii Moldova și, în special, a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale. Potrivit lui Alexandru Pînzari, militarii Armatei Naționale se vor afla la datorie pe o perioadă nedeterminată și vor interveni ori de câte ori va fi nevoie.

În același timp, ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat sâmbătă și duminică, spre casă, pacienții care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19, dar testele s-au dovedit a fi negative. Alte vehicule din dotarea Armatei Naționale sunt pregătite să se deplaseze, la necesitate, spre instituțiile medicale strategice, pentru a prelua medicii.

Related posts

Депутаты представляют свои инициативы для новой сессии законодательного органа

Albasat

LIVE: Informații de ultimă oră privind controlul infecției prin COVID-19 în RM

Albasat

Întreprinderile micro riscă să falimenteze ca urmare a sistării activității, director AIM

Albasat

Leave a Comment