Societate

Peste 1400 de cetățeni vor fi repatriați în următoarele zile

Peste 1400 de cetățeni moldoveni vor fi repatriați în următoarele zile pe cale aeriană. Este vorba de cetățeni ai Republicii Moldova incluși în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. Prioritate au studenții, persoanele aflate la tratament medical și cetățenii aflați în dificultate, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cursele charter vor fi efectuate în perioada 22-26 aprilie de către două companii aeriene moldovenești, din Paris, Nice, Milano, Barcelona, Londra și Moscova.

Orarul zborurilor poate fi accesat pe pagina Ministerului. MAEIE îndeamnă cetățenii moldoveni să se informeze privind zborurile charter efectuate în scopul repatrierii exclusiv din surse oficiale, în special de pe pagina web a Autorității Aeronautice Civile, pe pagina Guvernului, pe pagina Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara de reședință.

Traficul aerian a fost sistat începând cu data de 17 martie, când în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în legătură cu pandemia COVID-19.

Related posts

Ministrul Economiei, Anatol Usatîi a întreprins o vizită de lucru în raionul Nisporeni

Albasat

Frații Vladimir și Oleg Nemțanu resping declarațiile făcute de avocații companiei Glorinal

Albasat

Женщина и мужчина умерли от инфицирования COVID-19

Albasat