ALBASAT
Societate

Peste 2000 de arme scoase din circuitul civil au fost distruse

  Peste 2000 de arme de foc scoase din circuitul civil, care au ajuns în posesia oamenilor legii în ultimii trei ani și jumătate, au fost astăzi distruse într-o acțiune a Inspectoratului General al Poliției.Veaceslav Balan, șeful adjunct al Direcției generale securitate publică, a declarat că evenimentul de distrugere a fost precedat de mai multe acțiuni care au dus la acumularea armelor deținute de civili. „Avem arme confiscate pe hotărâri judecătorești, avem arme ieșite din uz și predate benevol de posesori și avem arme deținute ilegal și ridicate în cadrul operațiunilor polițienești”, a spus Veaceslav Balan.Șeful adjunct al Direcției generale securitate publică a IGP a spus că cele mai vechi arme care au fost distruse datează din 1952.Gheorghe Balan, șeful interimar al IGP, a spus că acțiunea se derulează în conformitate cu angajamentul asumat la nivel regional și în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Printre arme se află pistoale-mitralieră, carabine, arme cu țeavă lisă și ghintuită, pistoale și revolvere, pistoale improvizate, diverse accesorii de arme inutilizabile, scoase atât din circuitul civil, cât și din dotarea poliției”, a spus Gheorghe Balan.Potrivit șefului interimar al IGP, acțiunea de distrugere a armelor este al șaselea astfel de exercițiu din anul 2005 și a avut loc cu suportul financiar al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și al Biroului de Control pentru Europa de Sud-Est asupra armelor de calibru mic și armament ușor.Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, a spus că acțiunea se încadrează într-un eveniment al ONU intitulat „Săptămâna privind dezarmarea”, în care este scoasă în evidență necesitatea dezarmării. „PNUD ajută autoritățile să distrugă surplusul de arme și muniții care au fost confiscate, pentru a realiza o pace durabilă pe termen lung. Evenimentul este parte a unui parteneriat de durată între Republica Moldova, PNUD și Uniunea Europeană”, a spus Dima Al-Khatib.

Related posts

În 2022, președinta Maia Sandu a avut 19 deplasări peste hotare

AlbasatTV, Nisporeni

Oleg Burlacu este candidatul PLDM la funcția de primar de Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Daniel Ioniță: Celebrăm 103 ani de la Marea Unire, moment de importanță astrală

Albasat

Leave a Comment

Fără categorie

Peste 2000 de arme scoase din circuitul civil au fost distruse

  Peste 2000 de arme de foc scoase din circuitul civil, care au ajuns în posesia oamenilor legii în ultimii trei ani și jumătate, au fost astăzi distruse într-o acțiune a Inspectoratului General al Poliției.

Veaceslav Balan, șeful adjunct al Direcției generale securitate publică, a declarat că evenimentul de distrugere a fost precedat de mai multe acțiuni care au dus la acumularea armelor deținute de civili. „Avem arme confiscate pe hotărâri judecătorești, avem arme ieșite din uz și predate benevol de posesori și avem arme deținute ilegal și ridicate în cadrul operațiunilor polițienești”, a spus Veaceslav Balan.

Șeful adjunct al Direcției generale securitate publică a IGP a spus că cele mai vechi arme care au fost distruse datează din 1952.

Gheorghe Balan, șeful interimar al IGP, a spus că acțiunea se derulează în conformitate cu angajamentul asumat la nivel regional și în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Printre arme se află pistoale-mitralieră, carabine, arme cu țeavă lisă și ghintuită, pistoale și revolvere, pistoale improvizate, diverse accesorii de arme inutilizabile, scoase atât din circuitul civil, cât și din dotarea poliției”, a spus Gheorghe Balan.

Potrivit șefului interimar al IGP, acțiunea de distrugere a armelor este al șaselea astfel de exercițiu din anul 2005 și a avut loc cu suportul financiar al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și al Biroului de Control pentru Europa de Sud-Est asupra armelor de calibru mic și armament ușor.

Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, a spus că acțiunea se încadrează într-un eveniment al ONU intitulat „Săptămâna privind dezarmarea”, în care este scoasă în evidență necesitatea dezarmării. „PNUD ajută autoritățile să distrugă surplusul de arme și muniții care au fost confiscate, pentru a realiza o pace durabilă pe termen lung. Evenimentul este parte a unui parteneriat de durată între Republica Moldova, PNUD și Uniunea Europeană”, a spus Dima Al-Khatib.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/

https://vk.com/id524319409

https://ok.ru/profile/564484387545

https://twitter.com/AlbasatL/

https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/

Related posts

Astăzi, la Nisporeni, a avut loc cu succes Turneul Internațional de Lupte Libere, dedicat memoriei lui Andrei Ciorici și antrenorului Boicev Stoian

AlbasatTV, Nisporeni

Ziua Mondială de combatere a SIDA 2023: informare și testare la spitalul raional Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Cântece și poezii pentru unire: 1 decembrie la Liceul Mircea Eliade din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Mircea Geoană: Puterea interioară a românilor din țară și din afară este să îmbrățișăm Ideea Națională

AlbasatTV, Nisporeni

Maia Sandu: România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este

AlbasatTV, Nisporeni

Astăzi este marcată Ziua mondială de combatere a SIDA

AlbasatTV, Nisporeni

Președintele Radei Supreme: Atât Ucraina, cât și Moldova trebuie să fie state membre UE

AlbasatTV, Nisporeni

Emoție și tradiție la Nisporeni: LIVE de 1 decembrie – Ziua Națională a României!

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 01.12.2023

AlbasatTV, Nisporeni

CEC a stabilit data primei ședințe a Consiliului raional Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment