ALBASAT
Societate

Peste 26 mln euro din partea UE pentru consolidarea cooperării cu Moldova și Ucraina

Uniunea Europeană va sprijini programele de dezvoltare a serviciilor în domeniul sănătății din Ucraina și Republica Moldova. De asemenea, va susține financiar proiecte de educație și incluziune socială și programe de formare profesională a refugiaților. În acest scop, Comisia Europeană a alocat 26,2 milioane de euro, notează IPN.

Banii au fost destinați inițial programelor de cooperare ale Uniunii Europene cu Rusia și Belarus. În urma agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei şi în conformitate cu măsurile adoptate de UE în martie 2022, Comisia a suspendat cooperarea cu Rusia şi cu aliatul acesteia, Belarus. Banii destinați cooperării UE cu cele două state au fost transferați pentru dezvoltarea Ucrainei și Republicii Moldova.

„Acest lucru va ajuta la sprijinirea dezvoltării serviciilor de sănătate, consolidarea capacității instituționale a autorităților publice ucrainene și moldovene, finanțarea dezvoltării de proiecte de educație și cercetare sau sisteme de incluziune socială, precum și programe de formare profesională pentru refugiați”, se menționează într-un mesaj al Delegației Uniunii Europene.

Recent, Ministerul Finanțelor a anunțat că ajutorul oferit de Uniunea Europeană, sub formă de grant pentru suportul bugetar, în sumă de 75 milioane euro, a fost debursat pe conturile instituției. Banii sunt destinați pentru a sprijini populația vulnerabilă afectată de prețurile mari la energie și vor contribui la atenuarea presiunii economice asociate cu fluxul de refugiați din Ucraina.

Related posts

CNAS a lansat campania „Fii părinte informat, cunoaște-ți drepturile”

AlbasatTV, Nisporeni

Protest la Curtea de Apel. Partidele cer mai multe secții de votare pentru diasporă

Albasat

Un troleibuz și un autobuz vor deveni centre mobile de vaccinare

Albasat

Leave a Comment