Portal de știri
Societate

Transportul de mărfuri din Moldova și Ucraina a fost liberalizat

Începând cu 1 septembrie, transportul mărfurilor în trafic bilateral și tranzit prin teritoriile Republicii Moldova și Ucrainei va fi liberalizat. Prevederea va fi valabilă până la sfârșitul anului 2023, cu eventuala prelungire conform protocolului agreat de părți. O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul reuniunii Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru transport rutier internațional, transmite IPN.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale precizează că în Protocolul semnat de părți a fost agreat și schimbul de autorizații pentru traficul de mărfuri în și din țări terțe și transportul ocazional de persoane pentru anul 2023.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost abordate și propunerile părții ucrainene referitor la facilitarea tranzitului de mărfuri în situația geopolitică actuală, cât și aspecte legate de fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei de stat.

Pe 29 iunie 2022, Republica Moldova și Ucraina au semnat cu Uniunea Europeană Acorduri privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri.

Related posts

Comisia Europeană face apel la statele membre să-și testeze apa din canalizări pentru detectarea coronavirusului

Albasat

Cursul valutar oficial la 05.05.2022

Albasat

Donație de măști, mănuși și dezinfectați pentru mai multe centre de sănătate

Albasat

Leave a Comment