Portal de știri
Societate

Peste 360 de cazuri noi de COVID-19

În ultima săptămână a anului trecut, în țară au fost confirmate peste 360 de cazuri noi de COVID-19. Totodată, săptămâna trecută, s-au înregistrat trei decese provocate de noul coronavirus, transmite IPN.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, incidența ultimele șapte zile a fost 9,8 cazuri la 100 mii de persoane, iar mortalitatea – 0,1 decese la 100 de mii de persoane.

Din cele peste 360 de cazuri noi raportate în perioada 26 decembrie -1 ianuarie, 37 sunt în rândul copiilor, iar două la gravide. 15 cazuri au fost înregistrate în rândul angajaților din sistemul medical. Totodată, opt cazuri noi sunt de import. Trei au fost confirmate la persoane venite din Italia, iar câte unul la persoane venite Ucraina, Suedia, Marea Britanie, Kazahstan și Germania.

De la începutul pandemiei, în țară au fost raportate aproape 597 mii de infectări și peste 11 900 de decese asociate noului coronavirus.

Începând cu luna martie 2021, au fost administrate în total 2,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID, acoperirea națională cu schema completă fiind de 31,41%.

Related posts

Se prognozează un deficit bugetar de 20 de miliarde de lei, premier

Albasat

Autoritățile din Nisporeni permit reluarea procesului educațional cu prezența fizică a elevilor

Albasat

Alte 331 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Leave a Comment