Portal de știri
Societate

Peste 72 de milioane de pagini din arhiva cadastrală națională vor fi digitalizate

Peste 72 de milioane de pagini conținute de arhiva cadastrală națională pe hârtie vor fi disponibile și în format digital. 47% au fost deja scanate și verificate. Este vorba despre organele cadastrale teritoriale pentru Ialoveni, Ocnița, Briceni, Dondușeni, Edineț, Soroca, Florești, Anenii Noi, Drochia și Sângerei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Agenției Servicii Publice.

Finalizarea procesului de digitalizare a arhivei cadastrale la nivel național înseamnă digitalizarea unui volum de 68% de documente pe hârtie. Volumul rămas urmează a fi finalizat în 2023.

Conversia documentației cadastrale din arhiva organelor cadastrale teritoriale este o condiție esențială pentru eliminarea divizării teritoriale a sistemului cadastral și creează oportunități pentru servicii noi și transparența informației din cadastru. Are loc fluidizarea proceselor de lucru prin accesul instant la documente, iar dublarea formatului asigură protejarea integrității documentelor și sporește nivelul de siguranță a acestora, se precizează în comunicatul.

Digitalizarea arhivei cadastrale are loc în cadrul proiectului de înregistrare și evaluare funciară, finanțat de Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare și implementat de Agenția Servicii Publice în perioada 2019-2024.

Related posts

Peter Michalco: Efortul de susținere reciprocă și solidaritate între țările membre va continua

Albasat

Mariana Țăranu: Dorința de libertate a fost una sinceră și firească

Albasat

16 proiecte de dezvoltare locală vor fi implementate în raionul Nisporeni în cadrul Programului „Satul European”

Albasat

Leave a Comment