ALBASAT
Actualitate Societate

Peste 80 de blocuri de locuit din Chișinău vor fi reparate capital

Peste 80 de blocuri de locuit din municipiul Chișinău vor fi reparate capital în acest an, la solicitarea locuitorilor urbei. Pe mai multe adrese din capitală sunt întreprinse sau urmează în scurt timp să înceapă lucrările de schimbare a geamurilor, acoperișurilor și rețelelor inginerești, a precizat pentru IPN șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov.

Geamurile vor fi schimbate în 27 de blocuri. Acoperișul va fi reînnoit în 24 de blocuri, iar rețelele inginerești noi vor fi instalate în 33 de blocuri din oraș. Potrivit lui Ion Burdiumov, adresele au fost selectate conform numărului de solicitări venite din partea chișinăuienilor. Suma alocată pentru aceste lucrări este de  25 de milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal pentru acest an.

Până în prezent au fost încheiate lucrările de reparații capitale la șapte adrese. De asemenea, sunt în proces de executare lucrările în 55 de blocuri.

În anul 2022 au fost efectuate reapariții capitale în 75 de blocuri locative, suma contractată din bugetul municipal fiind de 21 de milioane de lei.

Related posts

Riscul de infecție cu SARS-CoV-2 prin ochi este mai mare decât în cazul altor coronavirusuri

Albasat

Campionatul European de Lupte (U-17) în Albania: Luptători Nisporeneni în Echipa Republicii Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Vremea se încălzește până la +35 de grade Celsius

Albasat

Leave a Comment