ALBASAT
Societate

Peste 800 de militari aui fost implicaţi în prevenirea răspândirii COVID-19

Peste 800 de militari ai Armatei Naţionale au fost implicaţi, în perioada 6-12 aprilie, în acţiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului, patrulând spaţiile publice şi locurile de agrement din municipiile Chişinau, Bălți şi Cahul, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Peste 600 de militari au patrulat alături de poliţişti, iar în jur de 70 de ofiţeri şi soldaţi, cu 11 unități de tehnică, au asigurat monitorizarea şi supravegherea circulaţiei persoanelor şi transportului la posturile fixe instalate la intrările şi ieşirile oraşelor Soroca și Ştefan Vodă, precum şi în satele Carahasani şi Talmaza din raionul Ştefan Vodă, aflate în carantină.

În acelaşi timp, echipe de militari au dezinfectat sediile oficiilor poștale din Chişinău, dar şi blocurile și căminele în care locuiesc militarii şi familiile lor. De asemenea, au participat la lucrările de amenajare a Centrului de triaj COVID-19 de la Moldexpo.

Totodată, 600 de cadre medicale care activează în instituţiile medicale strategice din ţară au fost transportate la serviciu și acasă cu unităţi de transport din dotarea Armatei Naţionale.

Spitalul Clinic Militar Central al Ministerului Apărării a acordat asistenţă medicală pentru circa 200 de persoane cu simptome de COVID-19.

Related posts

Școlile profesionale, colegiile și centrele de excelență pot solicita finanțare pentru proiecte de infrastructură

AlbasatTV, Nisporeni

Școala Profesională Nisporeni și-a deschis larg ușile pentru viitorii elevi!

AlbasatTV, Nisporeni

Адриан Лебединский: ВСМ должен взять под особый контроль ведение дела о банковском ограблении

Albasat

Leave a Comment