Nisporeni Societate

Peste 800 de receptoare pentru televiziunea digitală terestră au fost distribuite familiilor din raioanele Soroca şi Drochia

Peste 800 de receptoare pentru televiziunea digitală terestră au fost distribuite beneficiarilor din raioanele Soroca şi Drochia, în cadrul proiectului „Acces la televiziunea digitală terestră”, implementat de Asociaţia Obştească „Universal Media”, cu sprijinul Ambasadei SUA din Republica Moldova. Emoţiile beneficiarilor se citeau pe feţele acestora, pentru unii dintre ei fiind unica cale de a fi la curent cu noutăţile din ţară.

Foarte frumos. Vă mulţumim tuturor care faceţi aşa gesturi„, a spus Mircea Lisnic, beneficiar de receptor digital terestru.

Sunt mulţumită din suflet. Când a venit şi mi-a spus asistenta socială, toată noaptea m-am gândit, uite ce bine, nu o să plătesc nimic. Este o bucurie foarte mare pentru mine şi vă mulţumesc frumos” ne-a spus Maria Tacu, o altă beneficiară.

Mulţumesc pentru grijă, mulţumesc pentru atenţie mă voi uita cu nepotul la televizor„, a menționat Emilia Coşiuc, beneficiară.

„Mă bucur că au grijă de mamele cu mulţi copii, au grijă de familiile care sunt nevoiaşe şi mă rog ca întotdeauna să fie ajutate aceste familii şi luate în seamă„, a spus Tamara Stincovscaia, beneficiară.

O bucurie pentru copiii mei. Mulţumesc mult, avem nevoie de acest receptor, suntem mulţi în familie. Suntem toţi mulţumiţi. Se vor bucura când voi merge acasă, a spus Rodica Dumanscaia.

Beneficiarii nu au de unde să plătească atâţia bani, pentru ca să se uite la televizor. Mulţumim pentru aşa cadou„, a spus Irina Gripco, o altă beneficiară.

Şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Drochia a mărturisit că este un lucru strict necesar, pentru că oamenii se simt divizaţi de societate când nu sunt la curent cu evenimentele din ţară.

Faptul că aţi găsit posibilitatea şi aţi venit la noi şi aţi înmânat la o parte din oamenii noştri aceste dispozitive, nu ne rămâne decât să vă spunem un mare mulţumesc. Conectându-se la 15 canale din ţară, vor cunoaşte situaţia în termeni reali din ţară„, a subliniat Tudor Golban, şef direcţie Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Drochia.

De aceeaşi părere este şi şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Soroca, care a ţinut să mulţumească pentru bucuria adusă beneficiarilor din Soroca.

Exprim recunoştinţă Ambasadei SUA pentru gestul frumos şi important, făcut pentru mulţi beneficiari din raionul Soroca, persoane care fac parte din categoria social-vulnerabilă, persoane în etate, familii în care se educă şi copii cu dizabilităţi, persoane cu dizabilităţi, care se află într-o situaţie financiară precară şi nu au acces la sursele de informare în masă. Cred că acest gest va contribui la un acces la mai multe surse de informare” a menționat Vladimir Nicuţa, şef direcţie Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Soroca.

Receptoarele de tip STB ( Set Top Box) sunt distribuite gratuit în cadrul proiectului „Acces la televiziunea digitală terestră” finanţat de Ambasada SUA din Republica Moldova şi implementat de Asociaţia Obştească „Universal Media”. Acestea oferă acces gratuit la televiziune cu o calitate înaltă a imaginii şi a sunetului şi se conectează la antenă de cameră sau de exterior.

Related posts

Женщина скончалась от COVID-19

Albasat

Misiunea Promo-LEX a raportat peste 100 de incidente în primele ore de votare

Albasat

Germania a intrat în valul 4 al pandemiei de Covid. Rata de infectare, în continuă creștere la persoanele între 10 și 49 de ani

Albasat

Leave a Comment