Societate

Picii de la grădinița ,,Andrieș” din Nisporeni l-au întîmpinat pe Moș Crăciun cu un spectacol inedit

Forfotă mare în instituțiile preșcolare, unde se organizează tradiţionalele matinee, dedicate sărbătorilor de iarnă. Picii care frecventează grupa mare a grădiniţei ,,Andrieș” din orașul Nisporeni au avut parte de o sărbătoare de neuitat. Copiii, îmbrăcaţi elegant ca pentru o zi specială au prezentat un adevărat spectacol. Unii au preferat să fie costumaţi în personaje asociate cu iarna, în super eroi sau să fie în rol de fulguțe.

De la sărbătoare nu a lipsit moșul cu plete dalbe, care a venit cu desaga plină cu daruri. Iar pentru a primi cadoul mult dorit, micuţii au cîntat, au dansat şi au recitat poezii.

Iar fetiţele l-au cucerit pe Moşul printr-un colind.

După ce a rămas impresionat de prestaţia copiilor, Moşul generos le-a împărţit cadourile.

Atmosfera de sărbătoare le-a adus copiilor multe zâmbete şi energie.

 “- Cum a fost sărbătoarea? – Bine. 

– Tu ce ai prezentat moşului? Ce i-ai spus? – O poezie.

Moşul ce ţi-a dat în schimb? – Cadouri.

Îl aşteptăm şi la anul pe Moş Crăciun. “

“- Ce ai aşteptat tu de la Moşul? – Cadoul. – Ce este în acest cadou? – Bomboane. – Tu moşului ce i-ai spus? – O poezie. – Ce poezie i-ai spus? – Despre Moş Crăciun.”  

 “- Cum a fost la sărbătoare? – Bine. – Ce ai prezentat la sărbătoare? Ce i-ai spus Moşului?

– I-am spus o poezie.

– Moşul ce ţi-a dat? – Cadou.

– Tu ai fost cuminte anul acesta? – Aha. – Ai ascultat pe mami? – Da.  Îl aşteptăm şi la anul pe Moş Crăciun.”

În această zi, emoţii au avut nu doar picii, dar şi părinţii lor, care s-au pregătit ca la carte pentru marea sărbătoare.

 “Sărbătoarea a fost destul de organizat, frumoasă, educatoarele s-au străduit tot anul ca să înregistreze aşa rezultate frumoase la sfârşit de an.  Ne-am pregătit cu două săptămâni mai înainte de sărbătoare, am depus efort. Copiii s-au prezentat foarte frumos, jucăuşi, energici.  Le dorim la toţi sărbători fericite şi La mulţi ani!” 

 “A fost o sărbătoare minunată. Am avut mari emoţii. Ne-am pregătit foarte mult, de două săptămâni ne-am pregătit. Copiii au fost minunaţi, educatoarele, la fel. Am fost plăcut surprinsă. 

– Ce a pregătit copilul dvs? – A pregătit o poezie, cântece, colinde, o ghicitoare pentru Moş Crăciun. ”

Educatoarele s-au implicat profesional, darşi au pus mult suflet pentru a le asiguracopiilor buna dispoziţie şi pentru a organiza un spectacol de zile mari.

 TAMARA FĂRÎMĂ, EDUCATOARE: “Chiar avem vreo trei săptămâni de când am început a ne pregăti cu poezii, cântece, dansuri. Ei ardeau de nerăbdare să fie sărbătoarea aceasta, să o petrecem împreună cu toţi. Aţi văzut că erau toţi veseli, toţi bucuroşi, plini de surprize. Copiii au fost bravi, au cântat, au dansat.  Eu cred că a fost o sărbătoare foarte reuşită, din punctul nostru de vedere. Încă suntem mici, la anul viitor vom fi în grupa pregătitoare, vom fi mai mari şi vom fi şi mai bravo şi tot timpul este speranţa din mai mult şi mai mare.” 

 CRISTINA CRUDU-BOBEICA, EDUCATOARE: “Noi credeam că o să aibă mai mari emoţii copiii, dar cred că s-u descurcat destul de bine. Să ştiţi că pregătirea durează, nu este o zi, două, dar durează o lună, două înainte. Noi avem sărbătoarea de toamnă şi din vară începem pregătirea pentru sărbătoarea de toamnă, după toamnă începem imediat pregătirea pentru cea de iarnă. Şi ştiţi, ei sunt puţin obosiţi, pentru că într-adevăr e încărcat. Nu e atât de uşor. Poate pentru unii le pare că e uşor, dar în spate este o muncă enormă, eu aş zice. Fără multă repetiţie, nu cred că iese ceva frumos.” 

Copiii vor continua să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă în sânul familiei.

Related posts

Fiecare cetățean are o datorie personală de peste 22 de mii de lei, deputat

Albasat

Destinație promovată #CoronaFree. Țara de la Marea Adriatică anunță redeschiderea sezonului turistic în câteva săptămâni

Albasat

Din 1 iunie, în România se redeschid terasele și se va putea merge la plajă

Albasat

Leave a Comment