Societate

Platforma DA și Pro Moldova, în discuții pentru demiterea Guvernului

Deputații din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și deputații din Grupul Parlamentar Pro Moldova au discutat în cadrul unei noi runde de consultări politice despre demiterea guvernului condus de Ion Chicu. De asemenea, parlamentarii din cele două fracțiuni au discutat cu privire la formarea unui nou cabinet de miniștri, după formula propusă de Platforma DA, anunță formațiunea într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Consultările au fost anunțate într-un briefing de presă și au implicat ulterior reprezentanții a trei grupuri parlamentare, inclusiv și Partidul Acțiune și Solidaritate. „Subiectul central al consultărilor inițiate de Platforma DA a ținut de instalarea unui guvern european, anticriză, capabil să răspundă provocărilor acute și crizelor sistemice din Republica Moldova”, se spune în comunicat.

„De asemenea, consultările s-au purtat și asupra revenirii actualului guvern condus de premierul Ion Chicu la practica defectuoasă de asumare a răspunderii politice pe subiecte uzuale, cum este rectificarea bugetului public, o practică care contravine rolului preeminent al puterii legislative într-un regim parlamentar”, se mai spune în comunicat.

Și Grupul Pro Moldova menționează, într-un comunicat de presă, că deputații și-au prezentat viziunea asupra problemelor stringente din economie, precum și au prezentat măsurile urgente care urmează să fie întreprinse pentru susținerea mediului de afaceri, fermierilor, precum și a persoanelor care au pierdut locul de muncă. O atenție aparte a fost acordată crizei sanitare și situației lucrătorilor medicali impuși să activeze într-un regim excepțional și lăsați fără susținere din partea Guvernului. De asemenea, a fost discutată agenda parlamentară, în contextul problemelor cu care se confruntă oamenii pe perioada pandemiei.

Related posts

Pe bulevardul central a fost reinstalat indicatorul „Circulație interzisă motocicletelor”

Albasat

ALBASAT Sinteza saptamanii

Albasat

Află cine sunt noii deputați în Parlament

Albasat

Leave a Comment