ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Popescu Măriuța: absolventa cu nota cea mai mare la Bacalaureat în Nisporeni

Popescu Măriuța, absolventa Liceului Teoretic ”Boris Cazacu” din Nisporeni, a obținut cea mai mare notă medie la examenul de Bacalaureat – 9,75. Într-o discuție cu ALBASAT, Măriuța a împărtășit experiența sa legată de examen.

„Pentru început aș vrea să menționez că, pentru mine, examenul de bacalaureat a avut o dificultate medie”, a spus ea. „Frica și anxietatea pe care le-am simțit înainte de primul examen au fost distruse în momentul când am deschis foaia de test și am realizat că BAC-ul nu este atât de groaznic și că se poate de scris.”

Măriuța a adăugat că a avut norocul de a fi îndrumată de profesori care au știut cum să-i stimuleze potențialul la maxim. A mulțumit sfaturilor și încurajărilor profesoarei de limba franceză, doamna Maria Ulinici, care a ajutat-o să obțină diploma DELF B2 și acel „zece din oficiu”.

A povestit despre pregătirea pentru olimpiadele republicane la matematică și geografie, unde a lucrat îndeaproape cu domnul Marin Alexandru și domnul Marian Dumitru. Această pregătire intensă a făcut ca testul de BAC să pară ușor comparativ cu cele de olimpiadă.

Despre limba și literatura română, disciplină la care a întâlnit dificultăți, a menționat că datorită consultațiilor cu doamna Eșanu Valentina a reușit să trecă prin toată programa de BAC și să învățe ce nu știa în doar 5 zile.

În ceea ce privește planurile sale pentru viitor, Măriuța a declarat că nu este nimic decis, dar este sigură că își va continua studiile în Moldova.

Urmare desfășurării sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat, din cei 158 de candidați, au promovat examenul 88 %. 19 candidați nu au promovat examenul la una din cele 4 probe. Cele mai multe note sub pragul de promovare au fost obținute la Matematică ( 8 elevi). Totodată, 24 elevi au obținut nota maximă la cel puțin una din probele de examen. La disciplinele de examen precum: Biologia, Chimia, Fizica, Informatica candidații au obținut un grad de promovabilitate de 100 %.

Related posts

Televiziune digitală terestră în Căușeni și Strășeni

Albasat

În instituțiile de învățământ din țară lipsesc peste 400 de cadre medicale

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 21.05.2021

Albasat

Leave a Comment