ALBASAT
Societate

Pot fi organizate concerte de amploare? În Germania a început un experiment cu 4.000 de participanți

Este posibilă autorizarea unor evenimente de mare amploare, precum concertele de muzică pop, în timpul pandemiei de COVID-19? Universitatea germană din Halle a început sâmbătă un amplu experiment, unde sunt aşteptaţi peste 4.000 de participanţi, în încercarea de a răspunde la această întrebare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Un celebru cântăreţ de muzică pop din Germania, Tim Bendzko, a acceptat să participe la acest test şi să susţină trei concerte în timpul zilei, cu diferite configuraţii, în oraşul Leipzig, pentru a da posibilitatea cercetătorilor să determine care ar putea fi cea mai bună organizare în vederea evitării infectărilor cu COVID-19.

Doar persoane tinere şi sănătoase sunt acceptate pentru a încerca să se limiteze riscul de infectare în timpul acestor experienţe.

Totul se desfăşoară într-o mare sală de concerte din oraşul saxon, Leipzig Arena.

Tuturor voluntarilor veniţi la concerte li se va lua mai întâi temperatura. De asemenea, toţi vor purta o mască de tip FFP2 şi un dispozitiv prin care li se vor urmări toate mişcările şi contactele în interior.

Produse dezinfectante fluorescente ar trebui să permită, de asemenea, observarea suprafeţelor pe care participanţii le ating cel mai des cu mâinile. Universitatea va măsura chiar şi traiectoriile aerosolilor expiraţi de spectatori, aceste mici particule, despre care experţii spun că joacă un rol în infectarea cu COVID-19.

Cercetătorii de la Universitatea din Halle doresc să încerce să stabilească modul în care ar putea fi posibilă reautorizarea unor adunări mari precum concerte, prevenind totodată răspândirea virusului.

Cu ajutorul datelor colectate, ei intenţionează să definească un model matematic pentru a evalua riscurile de propagare într-o sală mare de concerte. Rezultatele urmează să fie publicate în toamnă.

Cu toate acestea, un epidemiolog german s-a pronunţat împotriva reluării în ţară a evenimentelor cu numeroşi participanţi, înaintea concertului experimental, relatează dpa.

Al doilea val este clar în curs să apară, în condiţiile în care se poate vedea o creştere a numărului de infecţii de câteva săptămâni, a declarat Markus Scholz, epidemiolog la Institutul de Informatică medicală, statistică şi epidemiologie din cadrul Universităţii din Leipzig (IMISE).

Prin urmare, în prezent nu văd nicio posibilitate de a reduce mai mult (restricţiile) – mai ales nu pentru evenimente majore, a spus el.

Related posts

Молдова получит от Румынии ещё одну партию медицинского оборудования

Albasat

Еще два человека скончались в результате инфицирования вирусом COVID-19

Albasat

(video/foto) Unitatea primire urgenţe din cadrul spitalului raional Nisporeni, modernizată

Albasat

Leave a Comment