Societate

PPȘ va cere Curții Constituționale să verifice hotărârile Comisiei de Sănătate Publică

Partidul politic Șor califică drept „atac asupra OrheiLand” și o comandă politică decizia prin care a fost interzisă activitatea parcurilor de distracție. Potrivit deputatului Denis Ulanov, măsurile impuse pe timp de pandemie sunt doar un pretext, ținând cont că în Chișinău activează centrele comerciale, piețele și Grădina Zoologică, unde se pot forma aglomerații, transmite IPN.

„Atacul de duminică al poliției asupra „OrheiLand” este o tentativă de a-i pedepsi pe orheieni pentru preferințele lor politice”, a declarat Denis Ulanov în cadrul unui briefing de presă. Potrivit lui, „regimul Dodon-Chicu a aruncat asupra oamenilor vina pentru răspândirea coronavirusului, încercând astfel că ascundă propria impotență și incompetență”, a declarat parlamentarul, precizând că  Partidul politic Șor va cere Curții Constituționale să verifice hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Deputatul a prezentat mai multe imagini cu aglomerații surprinse în locurile publice din capitală.  „În Chișinău, nimeni nu implică organele de forță, cum s-a întâmplat la „OrheiLand”. Aici există „un primar de-al casei” și de aceea totul este permis”, a declarat Ulanov.

Potrivit deputatului, în alte țări, unde autoritățile au acționat corect, pandemia nu a avut un efect atât de devastator asupra economiei, sferei sociale și asupra sănătății populației. „Numai autoritățile din Republica Moldova se declară nevinovate, învinovățind cetățenii de răspândirea virusului și nu și-au văzut bârna din propriul ochi, dar și bâlbâiala și lipsa lor de profesionalism”, a acuzat Denis Ulanov.

Prin decizia din 27 iunie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a interzis activitatea parcurilor de distracție și a bâlciurilor.

Related posts

Alte 408 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 26 222

Albasat

Ион Кику: Друг познается в беде

Albasat

Владимир Цуркан опротестовал смещение с должности председателя Конституционного суда

Albasat

Leave a Comment