ALBASAT
Actualitate Societate

Prejudiciați cu aproape 4 milioane de lei la bursa de criptomonede

Oamenii legii au deconspirat o schemă infracțională în care mai multe persoane au fost prejudiciate cu aproape 4 milioane de lei la bursa de criptomonede. Potrivit poliției, așa cum clienții unor astfel de platforme le permit organizatorilor accesul la propriile fonduri, ca aceștia să efectueze tranzacții cu criptomonede, membrii grupului infracțional au profitat și și-au însușit banii clienților, în loc să efectueze tranzacțiile convenite, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției menționează că, din mai 2022 până în prezent, suspecții, împreună cu cetățeni ai altor state, au creat o platforma fictivă de tranzacționare a criptomonedelor, cu denumire și interfață identică unei platforme cu renume mondial. După ce și-au însușit banii clienților, suspecții și-au cumpărat mașini și proprietăți de lux în Chișinău și București.

„Una din victime a informat autoritățile de drept, care au pornit investigațiile penale și au desfășurat percheziții. Astfel, în cadrul percheziției din localul unei săli de jocuri computerizate și de realitate virtuală din Chișinău, ce aparține unui membru al grupului criminal organizat menționat, a fost ridicată tehnică, inclusiv de calcul, console pentru jocuri”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au fost aplicate sechestre asupra bunurilor cumpărate de către aceștia în Moldova și România, de peste 1,5 milioane de lei, în vederea eventualei confiscări, pentru recuperarea prejudiciului cauzat.
 

Related posts

Ministerul rus al finanțelor este gata să reia negocierile privind creditul de 200 mln euro

Albasat

Air Moldova anunță suspendarea zborurilor până pe 16 august

AlbasatTV, Nisporeni

Producătorii sunt atenționați să-și înregistreze plantațiile de struguri în Registrul Vitivinicol

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment