Societate

Premierul României anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata

Premierul României, Ludovic Orban, anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata. „Am o veste bună, chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiții extrem de importante pentru România, această investiție este gata”, menționează Ludovic Orban, citat de IPN.

Potrivit oficialului, gazoductul Ungheni-Chișinău este o investiție realizată de Transgaz, care odată cu finalizarea ei, dă posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova.

„Oferim astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc. Este o investiție extrem de importantă, o investiție care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii Republicii Moldova și de basarabeni”, menționează premierul României.

Gazoductul Ungheni-Chișinău are conducta cu lungimea de 120 km și trei stații de predare a gazelor naturale, una în Ungheni și două în Chișinău. Proiectul a mai presupus și dotarea centrului de dispecerat și dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Prima etapă, construcția gazoductului Iași-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.

Related posts

Femeie de 37 de ani, răpusă de COVID-19. Bilanțul pentru 5 decembrie: 16 decese

Albasat

Tânăr de 19 de ani, înecat în Nistru

Albasat

1500 de persoane cu deficiențe de auz vor beneficia de proteze auditive

Albasat

Leave a Comment