ALBASAT
Societate

Președintele Belarusului și-a trimis la închisoare principalul rival cu două luni înainte de alegeri. Oamenii ies în stradă la Minsk

Autoritățile din Belarus l-au reținut, vineri, pe principalul rival politic al președintelui țării, Aleksandr Lukashenko, relatează BBC. Viktor Babaryka urma să candideze în alegerile prezidențiale care vor avea loc în această țară în 2020.

În vârstă de 56 de ani, Viktor Babaryka este un fost bancher și a fost reținut pe baza unor „suspiciuni” în ce privește infracțiuni financiare. Arestul vine în contextul în care puterea de la Minsk a început o campanie de hărțuire a opozanților săi politici.

Sute de oameni au ieșit în stradă în capitala Minsk pentru a protesta împotriva recentelor arestări. Aleksandr Lukashenko care conduce această țară din 1991 câștigând în mod fraudulos toate cele cinci seturi de alegeri din ultimii 29 de ani, vrea să obțină un al șaselea mandat de cinci ani.

Și fiul lui Babaryka, Eduard, a fost arestat, fiind acuzat de evaziune fiscală. „Babaryka este reținut pentru că a organizat și condus activitățile ilegale și a încercat să influențeze declarațiile martorilor”, a spus Ivan Tertel, șeful comitetului pentru controlul statului. El l-a acuzat pe Babaryka de legături cu „păpușarii de la Moscova”.

Este a doua arestare a unui lider de opoziție din Belarus din acest an, primul fiind Mikola Statkevich care a fost și el trimis în închisoare recent.

Related posts

Centrul de Prevenire a Abuzului față de Copii consideră periculoasă redeschiderea grădinițelor

Albasat

Student condamnat la 7 ani de închisoare pentru trafic de droguri

AlbasatTV, Nisporeni

Statul alocă 800 de mii de euro pentru auditul extern al datoriei SA Moldovagaz

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment