ALBASAT
Societate

Preşedintele Biden l-a felicitat pe regele Charles în numele „îndelungatei prietenii” americano-britanice

Preşedintele american Joe Biden, care nu a fost prezent la ceremonia de încoronare de la Londra, i-a felicitat sâmbătă pe regele Charles al III-lea şi pe regina Camilla şi a salutat „îndelungata prietenie” dintre Statele Unite şi Marea Britanie.

„Prietenia îndelungată dintre Statele Unite şi Marea Britanie reprezintă o sursă de forţă pentru cele două popoare ale noastre”, a afirmat preşedintele Biden pe contul său de Twitter, spunând că este „mândru” că soţia sa, Jill, reprezintă Statele Unite la ceremonia de încoronare de la Londra, informează Agerpres.

Niciun președinte american nu a mai asistat până acum la o încoronare a unui monarh al Marii Britanii. Joe Biden a anunțat încă de acum câteva luni că nu va lua parte la festivități. Însă președintele american a spus că se va întâlni cu Charles al III-lea în luna iulie, cu ocazia unui summit NATO.

„Vom merge la o conferinţă NATO în Europa şi i-am spus că mă voi opri fie la plecare, fie la întoarcere, pentru a vorbi despre subiectul care îl interesează cel mai mult, mediul înconjurător”, a declarat preşedintele american.

Charles şi soţia sa, Camilla, au fost încoronaţi rege şi regină ai Regatului Unit în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă la Westminster Abbey din Londra, oficiată de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al naţiunii, când arhiepiscopul de Canterbury i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward. Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066.

Soţia regelui Charles al III-lea, Camilla, a primit coroana purtată de regina Mary, bunica reginei Elisabeta a II-a şi soţia regelui George al V-lea, în 1911. Coroana a fost împodobită însă cu noi pietre preţioase din colecţia regală.

Related posts

Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat va avea un bloc nou de studii cu suportul României

Albasat

„Джокер” выиграл титул 7-й раз подряд

Albasat

SUA: Noua strategie de combatere a migrației ilegale a administrației lui Biden. Câți migranți vor fi acceptați lunar

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment