ALBASAT
Societate

Președintele, despre circulația în regiunea transnistreană: Subiectul este epuizat

Președintele Igor Dodon susține că autoritățile de la Chișinău nu au intenționat să blocheze trecerea frontierei moldo-ucrainene de către automobilele înmatriculate în stânga Nistrului. În opinia sa, nu trebuie să existe blocaje nici din partea autorităților de la Tiraspol, transmite IPN.

Igor Dodon a declarat pentru presă că, în momentul în care Tiraspolul a anunțat că va sista din 24 ianuarie tranzitul automobilelor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova, l-a contactat pe liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. „Am explicat faptul că nu este vorba despre un blocaj din partea autorităților de la Chișinău. Și nu ar fi cazul nici din partea Tiraspolului”, a declarat Igor Dodon. Șeful statului a mai spus că s-a convenit să se discute la nivel de executiv și că „în mare parte problema este scoasă și subiectul este epuizat”.

În regiunea transnistreană sunt înmatriculate peste o sută de mii de automobile. Câteva mii au obținut deja plăcuțe de înmatriculare neutre, iar „procesul decurge activ”. Și aceasta „este un rezultat foarte bun obținut în cadrul formatului 5+2”, a remarcat președintele.

Acum o săptămână, Biroul pentru reintegrare a anunțat că „regimul de testare la trecerea frontierei de stat moldo-ucrainene pentru automobilele înmatriculate în stânga Nistrului a fost suspendat”. Potrivit Biroului, datele colectate de către organele de resort pe parcursul ultimelor zece zile vor fi analizate „sub aspectul cererii pentru călătorii în Ucraina și a celei pentru înmatriculare cu plăcuțe neutre din partea locuitorilor regiunii transnistrene”.

Related posts

Maia Sandu: Mă voi vaccina cu AstraZeneca

Albasat

Incendiu la Portul Giurgiulești. Au intervenit șase echipaje de pompieri

AlbasatTV, Nisporeni

În permanență depindem de votul unui deputat, directorul IPP

Albasat

Leave a Comment