ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Prezența la vot în raionul Nisporeni: Cetățenii își exercită dreptul democratic

Astăzi, în Republica Moldova, au loc alegeri generale locale, un moment crucial în viața democratică a țării. În raionul Nisporeni procesul electoral a început la ora 7:00 dimineața și până la ora 10:00, un număr semnificativ de cetățeni și-au exprimat opțiunile politice.

Conform datelor oficiale furnizate de Comisia Electorală Centrală, până la ora 10:00, un total de 4.163 de persoane din raionul Nisporeni au votat, ceea ce reprezintă 7,92% din numărul total de alegători înregistrați în această zonă..

Din cei 4.163 de alegători care au mers la urne, 2.171 (52,15%) sunt bărbați, în timp ce 1.992 (47,85%) sunt femei. Această distribuție reflectă o participare relativ echilibrată a ambelor sexe în procesul electoral, evidențiind importanța alegerilor locale pentru toate categoriile de cetățeni.

În orașul Nisporeni prezența la vot a fost de 7,95% până la ora 10:00. Aici, 917 persoane și-au exprimat opțiunile politice în secțiile de votare. Din această cifră, 449 (48,96%) sunt bărbați, în timp ce 468 (51,04%) sunt femei.

Aceste alegeri vor determina componența primăriilor și a consiliilor locale din întreaga țară, unde peste 2,7 milioane de alegători sunt așteptați să-și exercite dreptul de vot.

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00, oferind tuturor cetățenilor oportunitatea de a-și face auzită vocea și de a influența viitorul comunităților lor. Rezultatele acestor alegeri vor avea un impact semnificativ asupra vieții cotidiene a oamenilor din raionul Nisporeni și din întreaga Republică Moldova, determinând direcția dezvoltării locale pentru următorii ani.

Related posts

Молдова и Япония подписали два соглашения: грунтовый и кредитный

Albasat

Municipiul Iași donează 200 de mii de lei românești pentru lupta cu COVID-19

Albasat

IP Nisporeni atenționează: Amenzi usturătoare pentru arderea vegetației uscate

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment