Portal de știri
Fără categorie

PREZENȚA LA VOT ONLINE. Urmărește prezența la vot în timp real

Pentru alegerile parlamentare și referendumul consultativ au fost deschise 2 141 de secții de votare, dintre care 2 018 pe teritoriul țării și 123 – peste hotare. Pe listele electorale de bază sunt înscriși 2 802 148 de cetățeni cu drept de vot. Informații despre participarea la vot pot fi urmărite în timp real (pv.cec.md).

Pentru scrutinele respective, au fost tipărite 13 844 988 buletine de vot, câte 3 461 247 de buletine pentru alegerile parlamentare în circumscripția națională și cele uninominale, și câte 3 461 247 de buletine de vot pentru fiecare dintre cele două întrebări supuse referendumului.

Pentru aceste alegeri au fost acreditați 3 389 de observatori naționali și 776 – internaționali.

Astăzi urmează să fie aleși cei 101 deputați ai Parlamentului Republicii Moldova. În circumscripția națională sunt înregistrați 15 concurenți electorali, iar în circumscripțiile uninominale – 325 de candidați.

La fel, alegătorii sunt chemați la urne pentru a-și exprima opțiunea vizavi de cele 2 întrebări supuse referendumului: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?”.

Comisia Electorală Centrală informează că la ora 7.00 au fost deschise secțiile de votare de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și funcționează în regim normal.

Cetățenii cu drept de vot din stânga Nistrului vor putea vota în cele 47 de secții de votare distincte, create special pentru circumscripțiile electorale uninominale nr.47 și nr.48, organizate în localitățile aflate sub jurisdicția constituțională a autorităților publice centrale.

Related posts

Producătorii locali de medicamente vor putea importa materii prime printr-o procedură simplificată

AlbasatTV, Nisporeni

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon

AlbasatTV, Nisporeni

La USM va fi lansat un proiect-pilot de îngrijire a copiilor de 0-3 ani

AlbasatTV, Nisporeni

Centrul raional de tineret Nisporeni a fost accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități

AlbasatTV, Nisporeni

„Arta cămășii cu altiță” a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

AlbasatTV, Nisporeni

Legislația în domeniul recuperării bunurilor infracționale trebuie îmbunătățită

AlbasatTV, Nisporeni

Nisporeni simte românește! Cum a fost marcată Ziua națională a României și Marea Unire

AlbasatTV, Nisporeni

Parlamentul i-a acordat imunitate avocatului poporului

AlbasatTV, Nisporeni

Încă 60 de zile de stare de urgență

AlbasatTV, Nisporeni

Codul Electoral a fost modificat

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment