ALBASAT
Societate

Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I-a va începe la 1 aprilie

În acest an, în municipiul Chișinău, înscrierea copiilor în clasa I-a va avea loc în două etape: de la 1 aprilie până 11 iunie și de la 14 iunie până la sfârșitul lunii august. Este necesară completarea cererii de înscriere după modelul ataşat pe platforma E-şcoala, la care se anexează copia buletinului de identitate a unui părinte și copia certificatului de naștere a copilului. Informaţia a fost precizată, la şedinţa online de la Primărie, de către şeful interimar al Direcției educație, tineret şi sport din municipiul Chişinău, Andrei Pavaloi, transmite IPN.

„Chişinăul este unica structură teritorială care face înscrierea pe platforma electronică E-şcoala. Aceasta va fi accesibilă pentru părinţi de la 1 aprilie. Copiii înscrişi pot fi cei care la 1 septembrie împlinesc şapte ani. Copiii sunt înscrişi conform vizei de reşedinţă”, a spus responsabilul.

Înscrierea se va face în 122 de instituţii şcolare. Numărul aproximativ de copii planificaţi este de 9156, în 340 de clase. Anul trecut au fost înscrişi în clasa I-a 8798 de copii.

Related posts

В новом видео Штефан Гацкан просит отозвать обращение из прокуратуры

Albasat

Ex-premierul Vlad Filat renunță la șefia PLDM

Albasat

O biserică din Chișinău va deveni Catedrala Mitropoliei Basarabiei

AlbasatTV, Nisporeni