ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Primăria Ciorești, beneficiara unui proiect de dotare a casei de cultură. Critici în adresa primarului comunei

Primăria comunei Ciorești, raionul Nisporeni, este beneficiara unui proiect aprobat de AIPA-Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură spre finanțare din partea Grupului de Acțiune Locală Plaiul Codrilor, în cadrul programului LEADER 2023.

Pe 14 iunie 2023, Grupul de Acțiune Locală Plaiul Codrilor a semnat contractele de finanțare cu cei 10 beneficiari ai programului LEADER 2023, printre care și Primăria Ciorești, care a aplicat cu proiectul „Servicii culturale sigure oferite cetăţenilor prin dotarea casei de cultură din s. Cioreşti cu echipament acustic şi mobilier”.

„Din titlu este clar că scopul proiectului este să asigurăm o bază mai bună pentru a presta servicii culturale mai sigure şi mai durabile cetățenilor. Conform bugetului proiectului subvenția obținută de la Stat este de 200 mii lei, iar a contribuția proprii aprobate prin decizia Consiliului local este de 51.800 lei. Proiectul prevede achiziționarea mobilierului (3 mese şi 46 scaune) dar şi echipament acustic (microfoane, boxe, amplificator etc.) necesar pentru activitatea instituției de cultură. Pe 19.07.2023 ne-a fost livrată mobilă, ulterior urmează să achiziționăm şi echipamentul acustic”, a anunțat primarul comunei, Valeriu Guțu, pe Facebook. Chiar dacă proiectul e unul benefic, primarul susține că s-a ales cu o mulțime de critici.

„În timp ce unii indivizi tună şi fulgeră cu răutate în stânga şi dreapta că eu aş fi distrus cultura, eu scriu proiecte, atrag investiții şi treptat în comun cu cetățenii implicați schimbăm lucrurile spre bine. Clădirea era pe cale de a se prăbuși (…) Am intervenit cu investiții din mai multe proiecte de peste 6 milioane lei, fiind schimbat acoperişul, termoizolați pereții, reparată sala actuală de ceremonii, pavat teritoriul, consolidat zidul. (…) Cât priveşte reparația pe interior a instituției – documentele sunt gata pregătite, proiectul este gata şi aşteptăm lansarea. Aşa că cei care de-a lungul vieții voastre nu ați făcut nimic pentru comunitate, doar ați strigat în gura mare, mai temperați-vă pornirile, nu mai stricați aerul, că oricum mie mi-i sortit să fac aceste lucrări, să scriu proiecte, să aduc investiții şi să finalizez reparația casei de cultură”, le-a dat replică primarul celor care l-au criticat.

Related posts

Moldova vrea să construiască trei cheiuri pe Prut pentru a facilita tranzitul de cereale

AlbasatTV, Nisporeni

Eduard Harunjen cere anularea decretului prin care a fost demis din funcția de procuror general

AlbasatTV, Nisporeni

Transportatorii protestează în fața Guvernului

Albasat

Leave a Comment