ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Președintele raionului Nisporeni a participat la un forum dedicat R. Moldova la Bacău

Președintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță, a participat la un forum organizat de către Consiliul Județean Bacău, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Euronest Iași și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor, dedicat impulsionării absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova, țară candidată la UE.

Potrivit unui anunț al Consiliului raional Nisporeni, vizita de lucru a avut drept scop identificarea perspectivelor concrete de finanțare a proiectelor declarate eligibile cât și a modalităților pentru impulsionarea fondurilor europene.

„Partenerii de peste Prut au deja experiență în atragerea fondurilor europene, astfel vom prelua bunele practici și sperăm să contribuim în comun la atragerea fondurilor transfrontaliere și cele de pre-aderare”, a declarat, în context, președintele raionului Nisporeni.

La întrevedere au participat și alți reprezentanți ai administrației locale, conducători de instituții și oameni de afaceri din Republica Moldova. Întâlnirea de lucru a fost organizată de Consiliul Judeţean Bacău, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară A.D.I.E Euronest Iaşi şi Institut for Develpoment and Expertise of Projects (IDEP).

Organizatorii menționează că, având în vedere legăturile dintre Republica Moldova și România, există un potențial imens pentru dezvoltarea unei colaborări transfrontaliere. În acest sens, cooperarea între România și Republica Moldova poate aduce beneficii semnificative în mai multe domenii.

Related posts

Cursul valutar oficial la 26.03.2022

Albasat

Viața cu un singur părinte

Albasat

CC examinează astăzi sesizarea Maiei Sandu privind dizolvarea Parlamentului

Albasat

Leave a Comment