Portal de știri
Nisporeni Societate

Primarul Grigore Robu, în vizite de schimb de experiență în două orașe din România înfrățite cu orașul Nisporeni

Primarul Grigore Robu a vizitat două localități din România, înfrățite cu orașul Nisporeni. Este vorba despre Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, și Lugoj, județul Timiș. Discuțiile cu autoritățile românești au vizat colaborarea între orașe, activitățile comune, dar și beneficiile orașului Nisporeni de pe urma înfrățirilor.

Conform acordului de înfrățire de la 1 Decembrie 2011 dintre orașul Sângeorz-Băi și orașul Nisporeni, în dorința de a dezvolta relații de colaborare și prietenie, bazate pe respect, sprijin reciproc în soluționarea unor probleme de interes comun, încredere și egalitate, cele două orașe s-au angajat să dezvolte colaborarea bilaterală pe principii de paritate, înțelegere, încredere, avantaj reciproc în diferite domenii, să se sprijine reciproc și să promoveze activități și proiecte comune în domeniile: administrație publică locală, economic, schimb comercial și servicii, socio-cultural, învățământ, tineret, ocrotirea sănătății, protecția mediului, agricultură și sport.

În context, Grigore Robu și-a exprimat recunoștința față de conducerea orașului Sângeorz-Băi, primarul Cătălin Bota, și tuturor locuitorilor orașului pentru susținere. La rândul său, conducerea orașului românesc a prezentat stadiul tuturor proiectelor aflate în implementare, oferind autorităților nisporenene oportunitatea unor noi idei de investiții care să ajute în dezvoltarea comunității.

„Suntem încântați de relația de înfrățire cu orașul Nisporeni, Republica Moldova și bucuroși de fiecare vizită și schimb de experiență între comunitățile noastre”, a declarat în acest sens primarul Cătălin Bota.

În municipiul Lugoj din România, oraș înfrățit cu orașul Nisporeni de mai bine de 20 de ani, Grigore Robu a discutat cu primarul interimar Bogdan-Ștefan Blidariu. Părțile au reluat discuția cu privire la alocarea a 10 burse la Universitatea Europeană „Drăgan”, pentru elevii din Nisporeni, și cu privire la lucrările de eficiență energetică la Gradința „Licurici”. Pe ambele propuneri primarul orșului Nisporeni a primit asigurări ca se vor cauta soluții de ajutor și a mulțumit în acest sens conducerii municipiului Lugoj.

Related posts

Maia Sandu a semnat decretele de eliberare a patru judecători

Albasat

Un copil de aproape trei ani din raionul Nisporeni, diagnosticat cu noul coronavirus, s-a stins din viață

Albasat

BERD se declară serios îngrijorată de acuzațiile împotriva Victoriabank

Albasat

Leave a Comment