ALBASAT
Societate

Primii militari ai Armatei Naționale au revenit din misiune din Liban

Primii ofițeri și sergenți ai Armatei Naționale au revenit în Moldova din misiunea de menținere a păcii din Republica Liban — Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL). Militarii au fost detașați în misiune în calitate de ofițeri de stat major în luna august 2022 și au executat sarcinile stabilite de comandamentul forțelor italiene, transmite IPN.

„Experiența pe care ați acumulat-o în această perioadă este importantă și utilă pentru contingentul Armatei Naționale care a fost detașat în UNIFIL luna precedentă, dar și pentru cele care urmează să plece în Liban. Dumneavoastră ați fost prima echipă de militari care a plecat în această misiune de menținere a păcii, care este una nouă pentru țara noastră și Armata Națională. Ați reprezentat cu onoare Republica Moldova și Armata Națională în acest teatru de operații, iar prestația dumneavoastră a fost apreciată de partenerii străini”, a spus ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, citat în comunicat de presă.

Pentru profesionalismul demonstrat în misiunea UNIFIL, cei patru militari au fost decorați cu Medalia „Pentru Misiuni Umanitare și de Menținere a Păcii” a Armatei Naționale, precizează Ministerul Apărării.

În luna februarie 2023, Armata Națională a detașat în UNIFIL un contingent de 32 de militari profesioniști. UNIFIL a fost înființată în scopul retragerii forțelor israeliene din sudul Libanului și restabilirii păcii și securității internaționale. La misiunea UNIFIL participă circa 10500 de militari din 45 de state ale lumii.

Related posts

Locul 6 la Campionatul European de haltere pentru Gabriel Danilov din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Maternitățile și centrele de sănătate vor beneficia de produse de primă necesitate

Albasat

Socialiștii donează alocațiile de la bugetul de stat pentru lupta cu COVID-19

Albasat

Leave a Comment