ALBASAT
Actualitate Emisiune Nisporeni Societate

Primul Campionat de haltere în onoarea Antrenorului Emerit Grigore Brașoveanu

La Nisporeni a avut loc Ediția I-i a Campionatului deschis la haltere în memoria Antrenorului Emerit al Republicii Moldova, Grigore Brașoveanu.

Evenimentul, organizat de Școala de Sport în colaborare cu Administrația Publică Locală, a întrunit elevi și antrenori ai școlii, participanți din mai multe localități ale țării, nisporeneni, persoane oficiale ale raionului, oaspeți din România.

Festivitatea a început cu onorarea Imnului și Drapelului de Stat ale Republicii Moldova. Apoi la microfon a venit Președintele raionului Nisporeni, domnul Vasile Mărcuță. În discursul său, Președintele a vorbit despre rolul incontestabil pe care l-a avut antrenorul Grigore Brașoveanu, a mulțumit Consiliului Județean Vaslui pentru suportul material acordat Școlii de Sport și a anunțat redenumirea instituției de la Nisporeni.

Un omagiu pentru Antrenorul Emerit a adus Primarul orașului Nisporeni, domnul Grigorii Robu.

De asemenea, cuvinte de omagiere au rostit oaspeții raionului, Consilierul Vasile Mariciuc, Consiliul Județean Vaslui și Președintele Federației Europene și Moldovenești de Haltere, Antonio Confliti.

Cu un discurs emoționant despre cel care a fost Omul, Antrenorul și Tatăl Grigore Brașoveanu a venit la microfon fiica Silvia.

Iar despre rolul-cheie pe care l-a avut Antrenorul  Emerit în viața sa de sportivă a vorbit Dubla Campioană Europeană la Haltere, Ecaterina Tretiacova. Aceasta, împreună cu un alt discipol al Antrenorului Grigore Brașoveanu, Igor Bour, Campion European Senior, Campion Mondial Universitar, au dezvelit Placa Comemorativă instalată pe peretele reședinței Sala de Haltere.

Evenimentul s-a încheiat cu anunțarea învingătorilor ediției I-i a Campionatului deschis la Haltere.

Importanța acestuia a fost relevată de unii dintre cei care au realizat acest proiect, subliniind că astfel s-a reușit ca obiectivele Antrenorului Grigore Brașoveanu să aibă continuitate.

Cu emoții despre realizările obținute, dar și despre aspirațiile lor au vorbit micii campioni de la Nisporeni.

Iar fiica Irina a menționat că familia Brașoveanu va continua cu mândrie să realizeze țelurile  spre care a tins Antrenorul Grigore Brașoveanu.

Grigore Brașoveanu s-a născut la Bălănești, Nisporeni. A practicat Lupte Libere, apoi s-a dedicat halterelor. A făcut parte din Lotul Național al Republicii Moldova timp de 7 ani. După absolvirea facultății, a început să activeze în calitate de antrenor. În perioada 1980 – 2022 a activat la Școala de Sport Nisporeni. Actualmente această instituție  poartă numele Cetățeanului de Onoare al orașului și raionului Nisporeni Grigore Brașoveanu.

Related posts

Universităţile de top din Marea Britanie cer Guvernului de la Londra să schimbe abordarea în privinţa Brexit

Alte 322 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

344 cazuri de COVID-19, raportate în ultimele 24 de ore

Albasat

Leave a Comment