ALBASAT
Societate

Pro Moldova solicită recunoașterea stării de forță majoră pentru mediul de afaceri

Grupul parlamentar Pro Moldova solicită interpretarea Constituției și recunoașterea stării de urgență drept impediment justificativ, forță majoră, pentru mediul de afaceri, dar și persoanele fizice. O sesizare în acest sens va fi depusă la Curtea Constituției, în urma multiplelor reclamații din partea mediului de afaceri, dar și a cetățenilor care se confruntă cu dificultăți majore în onorarea obligațiunilor contractuale în această perioadă. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Grupului, Andrian Candu, luni, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Pro Moldova a venit și cu un proiect de lege în Parlament privind amnistia asupra sancțiunilor puse de poliție pe perioada stării de urgență, astfel încât cei care au achitat amenda să le fie întoarsă în 30 de zile, iar cei care nu au făcut-o, să fie scutiți plata amenzii.

Andrian Candu susține că cele peste 1700 de amenzi puse în perioada stării de urgență au adus la buget peste 30 de milioane de lei. Politicianul consideră că multe din aceste amenzi au fost puse selectiv și discriminatoriu, iar amenzile de peste 22 de mii de lei sunt enorme pentru populația care se confruntă cu o criză economică și care are un venit mediu lunar de șase mii de lei.

„Noi suntem bineînțeles pentru aplicarea amenzii uniforme pentru toți, noi sigur că suntem pentru măsurile menite să disciplineze cetățenii, mai ales în perioada stării de urgență și mai ales aceste recomandările de prudență care sunt. Dar, în același timp, noi nu putem accepta cazurile când această amendă, fiind aplicată selectiv, devine o povară pentru foarte mulți oameni”, a declarat liderul Pro Moldova.

Related posts

Bisericile din raionul Nisporeni, verificate de polițiști în preajma sărbătorilor pascale

AlbasatTV, Nisporeni

Activele oficiale de rezervă ale BNM au crescut în iunie

Albasat

Restricții de circulație pentru duminică, când au loc alegeri

Albasat

Leave a Comment