Societate

Procurorul cere casarea încheierilor prin care 2 imobile au trecut în posesia lui Platon

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs în anulare, prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul capitalei. Este vorba despre „Casa Modei” din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și fosta clădire ASITO de pe strada Bănulescu Bodoni, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor al cărui beneficiar efectiv este Platon, transmite IPN.

Procuratura generală precizează că recursul în anulare este motivat prin violarea dreptului de proprietate al SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol” – încălcare care, în caz că nu va fi corectată, poate duce la condamnarea Republicii Moldova la CEDO.

„Acțiunile procurorului general survin ca urmare a examinării plângerilor depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile. Constatând interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS, care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate, la 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunând restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu”, menționează instituția într-un comunicat de presă.

La sfârșitul lunii martie, într-o conferință de presă, Vladimir Russu declara că este victima unui atac raider. Potrivit lui, printr-o hotărâre a Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, proprietățile sale private au fost transmise în folosința lui Veaceslav Platon sau a companiilor lui, una dintre care figurează în Raportul Kroll. Potrivit lui Vladimir Russu, toate aceste lucruri s-au întâmplat încă în lunile  octombrie-noiembrie a anului trecut, iar despre acest lucru s-a aflat pur întâmplător, atunci când a fost solicitat un act de cadastru.

Related posts

O parte din agricultori a ajuns în capitală, iar alții sunt blocați la Ialoveni

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 16.05.2020

Albasat

Cursul valutar oficial la 03.11.2020

Albasat