ALBASAT
Societate

Procurorul general comentează acțiunile de urmărire penală de la BMN

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spune că nu cunoaște despre eventuale rețineri în cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate astăzi, 5 martie, la Banca Națională a Moldovei. Dar a dat acordul pentru audieri și rețineri, transmite IPN.

După ședința Consiliului Superior al Procurorilor, Alexandr Stoianoglo a declarat pentru presă că a dat acceptul pentru audierea și reținerea viceguvernatorilor BNM, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu, precum și a fostului guvernator Dorin Drăguțanu și ex-viceguvernatorul Emma Tăbârță. Potrivit lui, acțiunile de BMN au fost demult pregătite.

„Astăzi au fost întreprinse niște acțiuni în privința oamenilor care lucrează în cadrul Băncii Naționale. Noi suntem siguri că Banca Națională este instituția care nemijlocit a fost implicată în fărădelegile legate de furtul miliardului”, a menționat șeful Procuraturii.

Întrebat dacă există legătură între aceste acțiuni și negocierile lansate pentru crearea unei noi coaliții parlamentare, Alexandr Stoianoglo a negat orice implicare politică. „Acțiunile noastre sunt legate de investigarea dosarului privind furtul miliardului. Pentru noi nu este important cine este la putere, pentru noi este importantă identificarea persoanelor implicate”, a mai spus procurorul general.

Related posts

Maia Bănărescu: Totalurile anului 2022 și priorități pentru 2023 în privința respectării drepturilor copilului

AlbasatTV, Nisporeni

Curtea Constituțională s-a pronunțat față de suspendarea de drept a judecătorului

AlbasatTV, Nisporeni

Secretar de stat despre excluderea patentei de întreprinzător: este o frică de schimbare

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment