ALBASAT
Societate

Reacția Băncii Naționale în legătură cu acțiunile de anchetă desfășurate la BNM

Banca Națională a Moldovei anunță că a cooperat în măsură deplină cu organele de anchetă în dosarele care vizează sectorul bancar, oferind toate materialele existente, documente, specialiști, explicații etc. și va continua să coopereze pe deplin. Comentariul vine în legătură cu acțiunile de anchetă derulate astăzi, 5 martie, la sediul BNM, transmite IPN.

„Ne punem speranța și încrederea în derularea unei anchete profesioniste și obiective, care să identifice adevărații vinovați de frauda bancară. În același timp, mizăm ca acțiunile de investigație să nu afecteze capacitatea BNM de a-și îndeplini atribuțiile de supraveghere. Totodată, BNM își exprimă profunda îngrijorare față de declarațiile și acțiunile publice care s-au multiplicat în ultima vreme și care subminează moralul angajaților instituției și capacitatea BNM de a-și exercita funcțiile în mod profesionist și independent”, se menționează într-un comunicat de presă semnat de Comitetul executiv al Băncii Naționale.

„Răspunzând la interesul sporit din partea presei referitor la angajații vizați în acțiunile de astăzi, comunicăm că acești colegi au dat dovadă de profesionalism și dedicație, participând activ la reformarea sectorului bancar, proces de anvergură susținut de partenerii externi ai Republicii Moldova”, se mai spune în comunicat.

Procuratura Anticorupție a desfășurat în această dimineață, 5 martie, acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei. Potrivit Procuraturii Generale, acțiunile au loc în contextul investigațiilor în dosarul fraudei bancare. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că a dat acordul pentru audierea și reținerea mai multor persoane din conducerea BNM, fără a preciza dacă cineva a fost reținut sau nu.

Related posts

Incendiu din cauza unei țigări nestinse într-o localitate din Nisporeni. Un bărbat a decedat

AlbasatTV, Nisporeni

Comisioanele băncilor la operațiunile de plată ale ÎMM cu cardul vor fi plafonate

Albasat

Sputnik-V a ajuns la Chișinău

Albasat

Leave a Comment