Portal de știri
Societate

Program parlamentar de cooperare pentru combaterea dezinformării

Programul de cooperare în domeniul combaterii dezinformării și promovării democrației „Triunghi pentru Democrație” a fost lansat la Parlament. Deputați, reprezentanți ai societății civile și ai partenerilor de dezvoltare au abordat la prima sesiune subiectul prevenirii și combaterii dezinformării în mediul online, transmite IPN.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că manipularea și dezinformarea sunt periculoase și toxice pentru întreaga societate. „Pentru a combate aceste fenomene avem nevoie urgentă atât de îmbunătățirea legislației, cât și de instituții eficiente. Noi trebuie să ne protejăm spațiul informațional și să menținem echilibrul între libertatea de exprimare și combaterea dezinformării”, a subliniat șeful legislativului, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit eurodeputatului Dragoș Tudorache, coordonator al activităţilor de susţinere a democraţiei parlamentare în Republica Moldova, fenomenul dezinformării devine o problemă majoră pentru că afectează societatea și viețile oamenilor. „Aș vrea ca în discuțiile noastre să vedem modele care au investit în instrumente eficiente menite să combată acest fenomen”, a afirmat europarlamentarul.

„Sper ca această împărtășire a experienței în context european, dar și inițiativele legislative pe care le avem pentru securizarea spațiului informațional să ne ajute să identificăm soluții pentru această problemă”, a menționat președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Programul „Triunghi pentru Democrație” este parte a activităților sub egida Memorandumului de cooperare dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European, semnat anul trecut.

Related posts

Средняя ставка по выданным в леях новым кредитам в августе составила 7,8%

Albasat

Banii alocați pentru testarea la COVID-19 a angajaților nu vor fi impozitați

Albasat

Seturi pentru învățare și jucării pentru 30 de copii cu dizabilități

Albasat

Leave a Comment