ALBASAT
Actualitate Societate

Proiect didactic de 1 septembrie: Integrarea europeană a Republicii Moldova

Integrarea europeană a Republicii Moldova va fi tema proiectului didactic pentru 1 septembrie în toate școlile din țară, a comunicat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, într-un live pe Facebook, transmite IPN.

„Ne pregătim pentru data de 1 septembrie. Am avut săptămâna aceasta o întâlnire cu stagiarii din Guvern, cu colegii noștri de la din Direcția de Învățământ General, pentru lucra la propunerea de proiect didactic pentru 1 septembrie. Tema selectată ține de integrarea europeană a Republicii Moldova. Până la mijlocul lunii vom propune anumite activități care ar urma să fie desfășurate pe 1 septembrie de instituțiile de învățământ”, a declarat ministrul.

Dan Perciun a subliniat că tema a fost aleasă ținând cont de faptul că Moldova a obținut în 2022 statutul de țară candidată de aderare la UE, având în vedere așteptările mari pe care le are pentru deschiderea negocierilor în toamna acestui an, dar și ținând cont de „viziunea strategică a noastră care consemnează vectorul european ca unic posibil pentru Republica Moldova, pentru a putea face parte dintr-un spațiu al păcii, bunăstării”.

Related posts

Președintele e gata să cedeze, doar pentru a obține voturi din stânga Nistrului, deputat

Albasat

Grecia înregistrează o creștere a cazurilor de COVID-19 și introduce lockdown în câteva regiuni. Unele curse aeriene, anulate

Albasat

MAEIE reacționează la declarațiile ministrului rus de externe despre Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment