ALBASAT
Actualitate Societate

Fostul deputat Tudor Deliu s-a stins din viață

Fostul deputat și președinte al Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, s-a stins din viață. Decesul a survenit după o boală cruntă, care l-a măcinat și pe care a suportat-o discret și cu smerenie, se arată într-un comunicat de presă al PLDM, transmite IPN.

„Un om care s-a dăruit țării, un om care și-a apărat țara cu arma în mână în conflictul din 1992, un om care a servit interesului național ne-a părăsit, lăsându-ne exemplul său despre ceea ce trebuie să fie un om politic. Atitudinea sa, comportamentul său bazat pe principii părea coborât din oamenii politici interbelici și toată viața și-a dedicat-o binelui comun. Republica Moldova pierde un slujitor loial al său și un om ce s-a bătut pentru interesul ei întotdeauna. Modest și convins că doar moralitatea în politică, patriotismul luminat și dreptatea socială pot crea o societate responsabilă pentru cetățenii ei, Tudor Deliu va rămâne un model despre cum trebuie să fie un om politic”, se arată în mesajul formațiunii.

Tudor Deliu a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2010 până în 2019, pe listele PLDM. În 2018, în cadrul Congresului al VII-lea al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu a fost ales președinte al formațiunii, funcție pe care a îndeplinit-o până la data de 16 august 2020, când fost reales la conducerea formațiunii Vlad Filat.

Related posts

Cursul valutar oficial la 30.03.2020

Albasat

Scriitorul Spiridon Vangheli are negativ testul la COVID-19

Albasat

Петер Михалко: Вижу в Молдове волну солидарности, которую я ценю

Albasat

Leave a Comment