ALBASAT
Actualitate Societate

Proprietarii mașinilor înmatriculate în străinătate le vor vămui cu reducere de 70%

Mijloacele de transport cu termenul de exploatare mai mare de 7 ani la data achitării drepturilor de import, care circulă pe teritoriul Republicii Moldova cel puțin 90 de zile cumulativ, dar sunt înmatriculate în străinătate, vor putea fi plasate sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2023. Prevederile se conțin într-un proiect de lege votat de Parlament în lectură finală, transmite IPN.

Documentul mai prevede că mijlocul de transport auto care a fost distrus sau vândut la piese, fapt confirmat prin documente justificative sau declarația pe propria răspundere a persoanei, urmează a fi exclus din sistemul informațional al Serviciului Vamal doar după achitarea drepturilor de import în mărime de 15 000 de lei.

Autorii argumentează că începând cu 1 ianuarie 2024 va intra în vigoare noul Cod Vamal, iar una din prevederile acestuia este limitarea aflării pe teritoriul Republicii Moldova până la 180 de zile pe parcursul unui an a mijloacelor de transport care au plăcuțe cu număr de înmatriculare pe teritoriul altui stat.

Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Related posts

De la 1 ianuarie, salariații vor plăti integral prima de asigurare medicală

Albasat

Angajații din sfera serviciilor publice vor putea beneficia de locuințe sociale

AlbasatTV, Nisporeni

Un șofer de autobuz din Franța se află în moarte cerebrală după ce nu a vrut să lase să urce un grup fără bilete și măști

Albasat

Leave a Comment