Portal de știri
Societate

Protest la Curtea de Apel Cahul, la o nouă ședință în dosarul Șor

Simpatizanții Partidului Șor au organizat o acțiune de protest astăzi, 22 mai, la Curtea de Apel Cahul, unde a fost fixată o nouă ședință de judecată în dosarul liderului formațiunii, Ilan Șor. Magistrații au decis că la ședință nu sunt permise filmările și înregistrările audio. După aproape trei ore de la începerea ședinței, avocații lui Ilan Șor au declarat că ședința a fost amânată pentru data de 12 iunie, transmite IPN.

Deputat Marina Tauber a declarat în fața mulțimii că „din nou toate normele unui proces public și transparent au fost încălcate”. Potrivit ei, deși anterior instanța a decis ca ședințele în dosarul Șor să fie publice, aceiași magistrați au interzis participarea publicului și a presei la ședință.

Marina Tauber a menționat că judecătorii au luat câteva pauze „pentru a se consulta cu Igor Dodon cu privire la acțiunile lor”. „Ei în pauze s-au consultat, probabil, cu Dodon, de la care au primit indicații. Așa și nu ni s-a spus din ce motive nu au fost permise camerele de luat vederi la ședința publică. Ne-au dat un drept și tot ei ni l-au luat”, a spus deputata.

Potrivit reprezentanților PPȘor, forțele de ordine nu au permis și desfășurarea unui miting pașnic, „organizat de cetățeni, în care cereau justiție corectă”. „Poliția, finanțată din banii noștri, ai cetățenilor, ne încalcă drepturile. Ei, slujitorii poporului, sunt primii care calcă în picioare legea. Suntem obligați să dăm jos această putere, începând cu Dodon și continuând cu acest sistem de justiție”, a declarat președintele de onoare al formațiunii, Valeri Klimenko.

În jur de ora 17.30, deputata Marina Tauber a intrat în sala de judecată, iar ulterior completul de judecată a părăsit încăperea. Avocații lui Ilan Șor au precizat că ședința a fost închisă, fără să fie consultați și avocații în proces.

Related posts

Cursul valutar oficial la 06.06.2020

Albasat

Un lot de lemne din România va ajunge săptămâna aceasta în Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

MEI îşi propune îmbunătăţirea Ghișeului Unic Electronic de Eliberare a Actelor Permisive

Albasat

Leave a Comment