Portal de știri
Societate

Protest masiv în Belgia, din cauza creșterii prețurilor

Aeroportul din Bruxelles a anulat luni toate zborurile, iar mai multe servicii de transport public au fost oprite azi în Belgia, din cauza unei greve a sindicaliștilor, nemulțumiți de creșterea prețurilor, relatează Reuters.

A fost de asemenea organizat un protest la Bruxelles, la care organizatorii spun că așteaptă zeci de mii de oameni.

Serviciile feroviare funcționează, în parte pentru a permite protestatarilor să ajungă în capitală.

Aeroportul din Bruxelles a anunțat că nu poate permite avioanelor de pasageri să decoleze, deoarece greva s-a extins și la personalul de securitate. Transportul public local funcționa la cote minime.

Inflația a ajuns la 9% în iunie în Belgia, reflectând creșterile abrupte ale prețurilor în mare parte din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a dus la creșterea costurilor cerealelor și energiei.

Premierul Alexander De Croo a spus că angajații belgieni sunt mai bine protejați decât cei din majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, deoarece salariile lor au fost indexate pentru a acoperi inflația.

El a adăugat la postul public de radio RTBF că guvernul a prelungit reducerea taxei pentru vânzări de gaz, electricitate și combustibil până la sfârșitul anului.

Related posts

Aurul, la cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani ca urmare a tensiunilor SUA – Iran

Albasat

Trafic închis pe un nou tronson de pe strada Albișoara

Albasat

Parlamentul European, rezoluție prin care cere eliberarea „imediată” a lui Navalnîi şi o „nouă abordare” a relaţiilor UE cu Rusia

Albasat

Leave a Comment