ALBASAT
Societate

Proteste masive în Bruxelles din cauza creșterii prețurilor. „Când te întorci acasă vrei să ai cald, nu să calculezi cum faci economie”

Peste 15.000 de manifestanţi au ieşit în stradă vineri, la Bruxelles, pentru a protesta faţă de creşterii costului vieţii. Protestele au afectat sistemele de transport public şi au perturbat summitul Uniunii Europene, relatează Reuters.

Potrivit poliţiei din capitala belgiană, circa 16.500 de persoane au luat parte la manifestaţia organizată de sindicate din sector public care cer majorarea salariilor şi condiţii mai bune de muncă, în contextul creşterii inflaţiei în toată Europa. „Creşteţi salariile şi pensiile!”, îndemna un banner purtat de unul dintre protestatari.

În Belgia inflaţia a fost de 10,63% în noiembrie, în timp ce în întreaga zonă euro preţurile de consum au crescut cu circa 10%. Preţurile la gaze şi electricitate au crescut accelerat în urma invaziei ruse din Ucraina, menţionează Reuters, citată de Agerpres. „Când te întorci acasă la copii vrei să ai cald în casă. Nu ar trebui să fii nevoit să calculezi cum să faci economie de energie”, a denunţat un manifestant.

Manifestaţia s-a desfăşurat paşnic, dar aeroportul din Bruxelles a anunţat că mai multe zboruri au fost anulate, iar traficul în oraş a avut de suferit, potrivit poliţiei.

Related posts

Veaceslav Platon spune că trebuia să iasă din închisoare încă în 2019

Albasat

Румыния направит в Молдову врачей, которые помогут в борьбе с COVID-19

Albasat

Şeful OMS, apel la oamenii din toată lumea să doneze 7 dolari pentru „o doză de vaccin destinată țărilor sărace”

Albasat

Leave a Comment