Nisporeni

Recordurile raioanelor din Republica Moldova. Prin ce se remarcă raionul Nisporeni

Raionul Nisporeni este unitatea administrativ-teritorială cu cele mai multe sinucideri. Cel puțin asta se regăsește în a doua ediție cu „Recordurile raioanelor din Republica Moldova”, realizată de Moldova.org, bazată pe  informaţiile BNS ce vizează situaţia social-economică şi demografică în profil teritorial în perioada anilor 2014-2019.

Astfel, raionul Nisporeni a înregistrat cele mai multe sinucideri pe an – 20 la număr. Lider în 2018 a fost raionul Fălești cu 22 de sinucideri.

De asemenea, raionul Nisporeni și raionul Anenii Noi înregistrează cel mai mare număr de copii pentru un cadru didactic – 13,3 copii la un singur profesor.

Totodată, Nisporeni se regăsește și în lista raioanelor care plătesc un salariu mediu lunar brut mai mare femeilor și are cea mai mare diferență între salariile femeilor și bărbaților – 5,4%. Printre aceste raioane se mai regăsesc Călărași, Ungheni, Basarabeasca, Cantemir.

Menționăm că, în raionul Nisporeni locuiesc 53 154 oameni.

Related posts

Vor trece şcoala bărbăţiei: 15 tineri din Nisporeni au fost încorporaţi în Armata Naţională

Albasat

Pompierii vin cu recomandări în ajun de sărbători

Albasat

Mirosul îmbietor de cozonac şi pască a învăluit oraşul Nisporeni. Gospodinele pregătesc tradiţionalele bucate pentru Învierea Domnului

Albasat