ALBASAT
Societate

Republica Moldova acordă pentru Turcia ajutor umanitar în valoare de peste 8 mln lei

Republica Moldova acordă pentru Turcia, care a fost afectată la începutul lunii februarie de cutremure puternice, ajutor umanitar în valoare de peste opt milioane de lei. O hotărâre în acest sens a aprobată miercuri de Guvern, transmite IPN.

„Pentru solidarizarea cu poporul turc aflat în situație extrem de complicată, evaluând capacitățile proprii, Ministerul Afacerilor Interne a răspuns Guvernului Turciei și a identificat un lot de bunuri materiale. Acesta urmează a fi transportat cu implicarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, a declarat ministra Ana Revenco.

Lotul de ajutor umanitar conține bunuri de primă necesitate, cum ar fi saci de dormit, lenjerie de pat, produse de igienă, hrană pentru copii etc.

Primul cutremur, cu magnitudinea 7,8 grade pe scara Richter, a lovit Turcia și Siria în dimineața de 6 februarie, fiind urmat de mai multe replici și seisme noi, provocând distrugeri uriașe și luând viața a peste 54 de mii de oameni.

Alături de alte state, și Republica Moldova a detașat în Turcia o echipă de intervenție la dezastre, formată din 55 de salvatori. Salvatorii moldoveni au reușit să scoată viu de sub ruine un băiat de trei ani.

Related posts

Parlamentul israelian alege un nou președinte al țării. Cine sunt candidații

Albasat

Alte 531 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 42 714

Albasat

Pediatrul Ninel Revenco explică de ce copiii cu COVID-19 trebuie monitorizați atent

Albasat

Leave a Comment