Portal de știri
Fără categorie

Republica Moldova are în premieră atașat militar în Canada

În premieră, Republica Moldova are atașat militar în Canada, deși colaborarea Armatei Naționale cu Forțele Armate canadiene a fost inițiată încă în 1996. Atașatul militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, colonelul Vitalie Micov, desemnat în această funcție în octombrie 2018, a fost acreditat, prin cumul, atașat militar în Canada, transmite IPN.

Astfel, colonelului Vitalie Micov îi revine responsabilitatea să asigurare cooperarea eficientă dintre structurile de apărare moldovene și canadiene, să identifice noi oportunități de dezvoltare și îmbunătățire a parteneriatului.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării, imediat după ceremonia de acreditare la Ottawa, diplomatul militar a avut o serie de întrevederi cu oficiali din cadrul Departamentului canadian al Apărării. Discuțiile au avut ca scop identificarea unor proiecte de cooperare bilaterală, inclusiv în contextul reformelor inițiate în Armata Națională a Republicii Moldova.

În anii trecuți, sprijinul Canadei pentru Republica Moldova a inclus, între altele, o donație sub formă de echipament pentru geniștii Armatei Naționale. Costumele de protecție oferite de partea canadiană sunt utilizate de geniștii militari în cadrul misiunilor de deminare pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Până a deveni atașat militar, colonelul Vitalie Micov, cu studii militare făcute inclusiv în SUA, a activat în structurile de comandă ale Armatei Naţionale. Potrivit informațiilor furnizate de Serviciul de presă al Ministerului Apărării încă în martie 2018, în cadrul unei întrevederi la Chișinău, ministrul apărării, Eugen Sturza, și ambasadorul canadian în Republica Moldova, cu reședința la București, Kevin Hamilton, au constatat necesitatea extinderii parteneriatului militar moldo-canadian.
 

Related posts

Producătorii locali de medicamente vor putea importa materii prime printr-o procedură simplificată

AlbasatTV, Nisporeni

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon

AlbasatTV, Nisporeni

La USM va fi lansat un proiect-pilot de îngrijire a copiilor de 0-3 ani

AlbasatTV, Nisporeni

Centrul raional de tineret Nisporeni a fost accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități

AlbasatTV, Nisporeni

„Arta cămășii cu altiță” a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

AlbasatTV, Nisporeni

Legislația în domeniul recuperării bunurilor infracționale trebuie îmbunătățită

AlbasatTV, Nisporeni

Nisporeni simte românește! Cum a fost marcată Ziua națională a României și Marea Unire

AlbasatTV, Nisporeni

Parlamentul i-a acordat imunitate avocatului poporului

AlbasatTV, Nisporeni

Încă 60 de zile de stare de urgență

AlbasatTV, Nisporeni

Codul Electoral a fost modificat

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment