ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Rețelele electrice din două sate din raionul Nisporeni au fost modernizate

Circa două milioane de lei au fost investite în rețelele electrice din două sate din raionul Nisporeni. 1,2 km LEA 10 kV au fost renovate capital în comuna Boldurești. În satul Băcșeni au fost modernizate două fidere de LEA 0,4 kV cu o lungime totală de 2,5 km și un Post de transformare.

Aceste lucrări au fost efectuate de către Sectorul de distribuție Orhei al ÎCS „Premier Energy Distribution” SA în conformitate cu Planul investițional pentru anul 2023. Conform caietului de sarcini, lucrările au constat în renovarea liniei electrice aeriene (LEA) cu nivelul de tensiune de 10 kV (fiderului 13, Stația electrică Boldurești), fiind înlocuiți pilonii, conductoarele și izolatoarele uzate cu elemente noi pe o lungime de 1,2 km, cu un buget de 700 mii de lei.

În satul Băcșeni, din componența aceleași comune Boldurești, au fost renovate două fidere (2 și 3), LEA 0,4 kV, în total 2,5 km, acestea fiind pozate pe piloni noi din beton armat cu utilizarea conductorilor izolați autoportanți (Torsado).

De asemenea, a fost reparat capital un post de transformare (PT-187). Pentru lucrările respective a fost investită suma de 1,3 milioane de lei. De notat că paralel au fost ajustate branșamentele și evidența consumului la cei 66 de consumatori conectați la aceste fidere. „Atât porțiunea de LEA de 10 kV cât și cele două fidere LEA 0,4 kV au fost ridicate astfel la un nivel superior de fiabilitate și de securitate electrică și vor asigura continuitatea furnizării și parametrii de calitate stabiliți, ceea ce reprezintă obiectivul nostru strategic”, menționează managerul Sectorului de distribuție Orhei, Iurii Gratii.

Asemenea lucrări investiționale au loc în această perioadă în mai multe localități deservite teritorial de Sectorul de distribuție Orhei al ÎCS „Premier Energy Distribution” SA în raioanele Orhei, Strășeni, Criuleni, Călărași, Nisporeni și Telenești.

Related posts

Oazu Nantoi, de Ziua Independenței Ucrainei: Moldova susține Ucraina pe toate căile posibile

AlbasatTV, Nisporeni

Vicepremierul Popescu la Paris: Apreciem sprijinul constant al Franței

AlbasatTV, Nisporeni

Plimbările prin parcuri ar putea fi permise de luni

Albasat

Leave a Comment