ALBASAT
Actualitate Societate

Rezultatul alegerilor în Parlamentul European va asigura un sprijin politic ferm pentru Moldova, ministru

Partidul Popular European a învins în alegerile europarlamentare. Cel mai mare grup politic pan-european și-a îmbunătăți poziția, conform datelor preliminare. Acest rezultat va asigura un sprijin politic ferm pentru Republica Moldova în Parlamentul European în următorii ani, a declarat ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, transmite IPN.

„Mulțumesc tuturor cetățenilor Republicii Moldova care s-au mobilizat exemplar și au pus umărul la acest rezultat frumos. Suntem Europeni și la toamnă vom consfinți năzuința noastră comună de a face parte din marea familie europeană”, a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit rezultatelor preliminare, cele mai multe mandate în Parlamentul European le are Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) (PPE) – 186 de mandate, urmat de Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D) – 135 de mandate, iar top trei este completat de Grupul Renew Europe (Renew Europe – 79 de mandate.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni(CRE) a obținut 73 de mandate, Grupul Identitate și Democrație (ID) – 58 de mandate, Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană (Verts/ALE) – 53 de mandate, deputați neafiliați – 45, Grupul Stângii din Parlamentul European – GUE/NGL (The Left) – 36 de mandate, iar deputați nou-aleși care nu fac parte din niciun grup politic al Parlamentului care își încheie mandatul – 55 de mandate.

Mandatele europarlamentarilor se vor încheia în 2029.

Related posts

Cursul valutar oficial la 16.07.2020

Albasat

Temperaturi de 50 de grade Celsius în India și Pakistan

Albasat

Zece persoane din raionul Nisporeni sunt suspectate de infecția cu noul coronavirus

Albasat

Leave a Comment