ALBASAT
Societate

Ritmul de vaccinare contra COVID-19 stagnează, secretar de stat

De la inițierea în țară a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în luna martie, au fost administrate 1,4 milioane doze de vaccin. Acoperirea națională cu o doză constituie 24,65%, iar cu schemă completă – 23,68 %. Svetlana Nicolăescu, secretar de stat al Ministerului Sănătății, a menționat că, pe parcursul ultimilor săptămâni, ritmul de vaccinare stagnează. Tendința de încetinire se accentuează după lunile de vară, când procesul de imunizare era unul intens, transmite IPN.

Vaccinarea cu o doză în rândul lucrătorilor medicali este de 90,64 %, iar cu schema completă – 89,46 %. Potrivit autorităților, acest fapt a determinat reducerea morbidității în rândul acestora cu 85%.

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă se înregistrează în municipiul Chișinău – 35%. Urmează raioanele Soroca – 27%, Dubăsari – 25%, Orhei – 24%. În același timp, cea mai redusă acoperire vaccinală din țară (de la 13% până la 15%) se atestă în raioanele Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia. O rată mică de acoperire vaccinală este în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, 88% din numărul total de pacienți internați cu COVID-19 și 91% din cei internați în secțiile de terapie intensivă sunt nevaccinați.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țară a depășit 307 mii, iar numărul deceselor asociate noului coronavirus a ajuns la 7 048.

Related posts

Maia Sandu: Moldova are nevoie de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi

Albasat

Republica Moldova marchează 31 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate

Albasat

Реформа страны делается не для Евросоюза, а для граждан, немецкое официальное лицо

Albasat

Leave a Comment