ALBASAT
Актуальные новости Общество

Moldova își intensifică relațiile cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, au pregătit textul unui memorandum de înțelegere, a comunicat vicepremierul Nicu Popescu, ministru de externe, în cadrul unor declarații de presă susținute după seminarul dedicat perspectivelor de cooperare OCDE, transmite IPN.

„Suntem angajați într-un proces de dezvoltare a unei relații mai structurate, mai profunde cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, o organizație care reunește 38 dintre cele mai prospere și moderne state din lume”. „OCDE tradițional ajută statele candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană să-și modernizeze administrația publică și economiile astfel încât statele candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană să se pregătească mai repede și mai intens de momentul de aderare”, a spus Nicu Popescu. „Scopul și obiectivul nostru comun este ca atât memorandumul de înțelegere, cât și planul de acțiuni să fie semnat pe parcursul acestei toamne”, a precizat vicepremierul.

William Tompson, șeful Diviziei EURASIA din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, a spus că memorandumul de înțelegere este o formă de colaborare foarte rar utilizată de către OCDE în legătură cu statele non-membre. Viteza cu care au răspuns statele membre OCDE la dorința de a semna acest memorandum de înțelegere cu Moldova este o dovadă a recunoștinței angajamentului țării față de reformele de care are nevoie.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 24.11.2020

Albasat

Шесть бывших сотрудниц BEM, осужденных за кражу со счетов клиентов более миллиона леев

AlbasatTV, Nisporeni

Петер Михалко: Свобода прессы — это фундаментальное право, которое нужно праздновать ежедневно

Albasat

Leave a Comment